Schimbări peste schimbări, la vârful Prefecturii Buzău. Subprefectul Adina Moiseanu a preluat preorogativele de prefect al județului Buzău după demisia lui Leonard Dimian, și nu Vasile Alecu, așa cum, ieri, în jurul prânzului, anunțase Instituția Prefectului, printr-un comunicat de presă.

Astfel, prin ordin de ministru, Adina Moiseanu este începând de joi subprefect cu atribuții de prefect și va conduce instituția până când Executivul va delega un nou prefect de Buzău.

Adina Claudia Moiseanu este funcționar public și vine din sistemul de finanțe, fiind de profesie jurist. Are 44 de ani, este căsătorită și are un copil. Adina Moiseanu este licențiată în științe juridice.

În anul 2001, și-a început cariera juridică în cadrul AJOFM Buzău, iar în 2006 și-a început activitatea de jurist în cadrul ANAF Buzău, unde în anul 2009 a fost promovată pe funcția de șef al Serviciului Juridic din cadrul ANAF Buzău.

Între timp, celălalt subprefect, Vasile Alecu, a intrat în concediu de odihnă.

În prima zi lucrătoare a anului, luni, pe 4 ianuarie, Leonard Dimian a anunțat că renunță la funcția de prefect al județului Buzău, în care a fost învestit în decembrie 2019. El a preluat mandatul venind din postul de subprefect.

„Este o demisie de onoare! Am înțeles să fac acest lucru după ce Guvernul care m-a susținut și care a susținut toate proiectele județului pe perioada în care eu am fost la conducerea Prefecturii a fost schimbat. Este o experiență pe care o voi purta în suflet ca pe un dar! Plec cu sentimentul datoriei împlinite!”, a scris Dimian în mesajul în care și-a anunțat demisia.

Share:

administrator

Lasă un răspuns