”Papițoi” și complicii săi, din Râmnicu Sărat, cu preocupări în proxenetism și spălare de bani, au strâns 400.000 de euro, în patru ani, de pe urma prostituatelor. Interlopul, împreună cu trei amici, ar fi recrutat mai multe fete prin metoda ”Lover Boy” apoi le-ar fi convins să se prostitueze în Germania și Elveția.

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, jandarmi şi procurori DIICOT din Buzău au descins joi în şapte locuințe de pe raza municipiului Râmnicu Sărat, care aparțin membrilor unei grupări infracţionale cu preocupări în proxenetism şi spălare de bani.

În perioada 2016 – 2021, șapte persoane cu vârste cuprinse între 20 și 56 de ani au pus bazele unei grupări infracționale, în scopul exploatării sexuale a mai multor tinere.

Liderul rețelei este un râmnicean de 34 de ani, cunoscut în zonă drept ”Papițoi”, care ar fi implicat-o în afacere și pe concubina sa.

Acesta a recrutat din zona Buzăului, prin metoda ”Lover Boy”, şase tinere, pe care le-a transportat în Germania şi ulterior în Elveţia, unde le-a forțat să se prostitueze.

”Victimele erau atrase cu promisiunea întemeierii unei familii, deziderat ce era condiționat de acumularea prealabilă de importante sume de bani, sume ce nu ar fi putut fi obținute în alt mod decât prin practicarea prostituției. Interesul real al proxenetului era dezvăluit pe durata desfășurării activității de prostituție, când victimele erau supuse la presiuni din ce în ce mai mari pentru obținerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoțite în cele mai multe cazuri de corecții fizice”, transmite DIICOT într-un comunicat de presă.

În timp, banii obținuți de Papițoi au fost investiți în imobile și autoturisme de lux de părinții săi, complici în spălarea banilor. Unele dintre aceste bunuri au fost cumpărate pe numele unor apropiați. Prejudiciul a fost estimat la 400.000 de euro.

”Sumele de bani obținute din activitatea infracțională erau investite de către suspecți în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziționate pe numele lor ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, urmărindu-se, astfel, ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestora”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile și alte medii de stocare. Polițiștii au pus în aplicare șapte mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul DIICOT – B.T. Buzău, pentru audieri.

Doi dintre complicii lui Papițoi au fost prinși când se pregăteau să plece din țară. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul S.C.C.O. Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălare de bani.

Share:

administrator

Faci un comentariu sau dai un răspuns?