Zeci de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în județul Buzău, dar, din păcate și cinci decese au fost raportate, joi, de autoritățile Buzăului.

Este vorba despre cinci bărbați, cu vârste de 58, 61, 71, 73 și 80 de ani. Toți pacienții decedați aveau comorbidități.

DECES 228. Pacient în vârstă de 80 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testatși confirmat cu SARS CoV2 și transferat pe secția de pneumologie. Starea generală se agravează progresiv și survine decesul. Comorbidități: insuficiență renală, astm bronșic.

DECES 229. Pacient în vârstă de 62 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV2 și transferat pe secția de pneumologie. Starea generală se agravează treptat și survine decesul.Comorbidități: BPOC exacerbat, diabet zaharat tip II.

DECES 230. Pacient în vârstă de 73 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testatși confirmat cu SARS CoV2 și transferat pesecția de ATI. Evoluția clinică a pacientului este nefavorabilășieste urmată de decesul acestuia.Comorbidități: Fia, neoplasm laringe.

DECES 231. Pacient în vârstă de 58 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testatși confirmat cu SARS CoV2.Starea generală se agravează treptat și survine decesul.Comorbidități: HTA, sechele AVC.

DECES 232. Pacient în vârstă de 71 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testatși confirmat cu SARS CoV2 și transferat pe secția de pneumologie. Evoluția clinică este nefavorabilăși survine decesul.Comorbidități: diabet zaharat tip II.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județ, au fost confirmate 42 de cazuri noi de COVID-19, 16 fiind testați în laboratoare private de analize, iar 2 în unități sanitare din alte județe.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 9 și 86 de ani.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 8.469, 7.760 persoane fiind declarate vindecate și externate.

De asemenea, 690 de persoane se află în carantină, iar 372 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 232.

Share:

administrator

Lasă un răspuns