Știi deja că, în prezent, implantul dentar este cea mai bună și mai modernă metodă de înlocuire a dinților lipsă. Conform celor mai recente statistici, s-a dovedit clinic că 95-98% din implanturile dentare au rezultate excelente.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv fabricat din titan cu grad de puritate 5, material compatibil cu corpul uman, de fapt, o rădăcină artificială a dintelui. Cu alte cuvinte, implantul este un șurub din titan care se introduce în osul maxilarului, pentru a înlocui dintele lipsă. Ca rezultat, este ca și cum ar fi un dinte natural. Implanturile dentare au o formă cilindrică sau conică, cu lungime și diametru diferite, care se alege în funcție de cantitatea de os disponibilă. Implantul nu provoacă, așa cum s-a arătat deja, niciun tip de modificare malignă a corpului. „Stomatologia implantului face mulți pași înainte, timp în care materialele devin din ce în ce mai  calitative și pot oferi astfel confort și estetică, lucruri de neimaginat cu ani în urmă. Astăzi, implantul este fabricat, de obicei, din titan sau aliaje de titan, și acest lucru oferă multe avantaje pacientului. Este, de fapt, un material  extrem de biocompatibil , adică este puțin probabil ca organismul să-l respingă, sau mai bine zis, cazurile de respingere sunt foarte sporadice. Este ca și cum corpul nostru recunoaște  titanul  ca făcând parte din el și, prin urmare, există o adaptare foarte rapidă, fără nicio reacție.”, aflăm de la dr. Lorelei Nassar, implantolog cu o vastă experiență în domeniu.

Pe lângă faptul că este biocompatibil, acest material este și osteointegrabil , ceea ce înseamnă că osul mandibular sau maxilar se leagă într-un timp scurt de știft și, prin urmare, se  integrează  perfect în țesuturile din jur. „Având în vedere perioada scurtă de timp care trece între intervenție și integrarea elementelor naturale cu cele artificiale, pe lângă faptul că se simte confortabil, pacientul nu va simți mișcări ale protezei și va fi dificil să se formeze spații retentive (buzunare) de bacterii între os și implant. În consecință, riscul de infecții este foarte scăzut.”, completează specialistul.

De asemenea, aceste două caracteristici (osteointegrare și  biocompatibilitate) fac posibilă utilizarea implantologiei de încărcare imediată în majoritatea cazurilor. Această tehnică permite ca pacientul să aibă un implant dentar complet într-un timp foarte scurt, fără a urma numeroase vizite la dentist.

Avantajele tehnicilor moderne de implantare

Cu siguranță, cel mai mare avantaj pe care îl permite tehnica modernă de implantare, este conservarea dinților vecini. Astăzi, implantologia modernă face posibilă evitarea tuturor neplăcerilor din trecut, datorită faptului că implanturile sunt fixate pe știfturi care sunt inserate direct în osul mandibular. „În trecut, de fapt, singura modalitate de a înlocui un dinte lipsă era să procedăm la construirea unui pod dentar. Astăzi, implanturile moderne sunt poziționate fără necesitatea de a face tăieturi pe gingii și de a închide rănile cu cusături dureroase. În plus, perioada post-operatorie este foarte scurtă și după câteva ore de la operație este deja posibil să mănânci fără probleme (chiar și alimente solide și tari) și, mai ales, să ai o dantură sănătoasă și frumoasă, pentru a putea zâmbi din nou imediat.”, adaugă medicul implantolog Lorelei Nassar.

Un alt avantaj al implanturilor moderne este că, titanul este rezistent la coroziune datorită formării unui strat subțire de oxid la suprafață. „Dacă în trecut, mulți oameni se temeau să se confrunte cu o intervenție chirurgicală de implant dentar, din cauza posibilelor cazuri de respingere, adaptare dificilă și chiar durere, astăzi toate acestea devin doar amintiri, astfel că, după o intervenție cu implant dentar,  pacientul se simte imediat în largul său. Bontul este apoi fixat în interiorul implantului dentar, iar coroana sau partea exterioară este montată pe acesta.”, precizează dr. Nassar.

De asemenea, pe lângă titan, stomatologia modernă recomandă zirconiul ca fiind cel mai bun material de utilizat, o ceramică foarte rezistentă care nu se deteriorează și nu se rupe, asigurând astfel o funcționalitate similară cu cea a dinților naturali. Și, de asemenea, o estetică plăcută, deoarece aspectul zirconiului este același cu al dinților naturali, iar duritatea acestui material este asemănătoare cu a smalțului dinților naturali. Toate aceste tehnici avansate de implantologie permit scurtarea duratei tratamentului, îmbunătățirea postoperatorie, permițând adesea chiar evitarea consumului de orice tip de analgezic, deoarece sunt absolut minim invazive și permit rezolvarea practic a oricărui caz clinic. De la cele mai simple, până la cazurile mai complexe în care nu există aproape niciun os.

Tipuri de implanturi moderne

All-on-4: În special, implantologia All-on-4 este o tehnică minim invazivă și permite fixarea unei arcade dentare întregi prin introducerea a patru pini de fixare în mandibulă, pentru a face implantul absolut minim invaziv. Astfel că, în doar o zi este posibil să se efectueze intervenția chirurgicală, să se repare un prim implant și să se permită pacientului să-și folosească dinții noi așa cum preferă: fără durere; fără exces de substanțe și medicamente și fără anestezie generală sau intervenții chirurgicale lungi. Urmând ca apoi, în câteva săptămâni pacientul să beneficieze de implantul final.

Implant dentar rapid (în 7 minute) sau cu încărcare imediată – Acest tip de implant dentar rapid reprezintă  o soluție comprimată într-o singură ședintă. ​Aceasta înseamnă că, în loc să faci multiple vizite la clinică, pentru mai multe proceduri pregătitoare, poți să faci doar una singură și să ai implantul inserat în câteva minute.

Implantul într-o zi – Acest model de implant se utilizează cu precădere în cazul pacienților care au pierdut toți dinții sau celor care sunt pe cale să își piardă întreaga dantură. Pentru toți aceștia există 5 soluții: ONE BY ONE: întreaga arcadă este înlocuită cu 10 sau 12 implanturi; FIX-IT ON 4: sistem de reabilitarea a întregii arcade pe 6 implanturi; FIX-IT ON 6: sistem de reabilitare a Întregii arcade pe 4 implanturi; Proteza mobilă (cu capse) pe 4 implanturi; Proteza mobilă (cu capse) pe 2 implanturi.

Pyramidion – noile implanturi expandabile și ultra-scurte în formă de piramidă reprezintă cea mai nouă tehnologie în domeniul implantologiei dentare. Această tehnologie elimină adiția de os, sinus lifting-ul și alte proceduri de augmentare, de care pacienți cu țesut osos insuficient aveau nevoie înainte de implant.

Implanturi 3DÎn urma cercetărilor, rezultatele arată că implanturile construite prin tehnologie 3D au o porozitate și o aderență ce simulează osul trabecular uman. În plus, tratamentul aplicat la suprafață poate fi personalizat pentru a stimula celulele osteoblaste să adere la implant.

Dacă ai nevoie de un implant și vrei să afli ce ți se potrivește cel mai bine, te așteptăm la Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1, București sau trimite-ne un mail la contact@drnassar.ro!

The post Implanturi dentare la modă appeared first on Lifestyle News.

Share:

administrator

Lasă un răspuns