Startupul de mobilitate din Estonia, Bolt, a declarat miercuri că a strâns 150 de milioane de euro (182 milioane de dolari) de la investitori, devenind cel mai recent jucător european care a câștigat finanțare pe măsură ce pandemia de coronavirus modifică modul în care oamenii se deplasează.

Bolt, cunoscut anterior sub numele de Taxify, concurează cu Uber în ceea ce privește călătoria. De asemenea, operează scutere electronice, a lansat livrarea de alimente anul trecut și se extinde pentru a acoperi 200 de orașe din 40 de țări din Europa și Africa.

Pe măsură ce guvernele au impus blocaje pentru a controla răspândirea coronavirusului, startup-urile de mobilitate au beneficiat, pe măsură ce locuitorii orașelor se îndepărtează de transportul public, în timp ce familiile comandă mai multă mâncare la domiciliu.

„Aproape că ne-am dublat numărul de clienți (anul acesta) și ne-am lansat serviciile de la ridicare la micromobilitate și livrare de alimente în 50 de orașe noi”, a declarat Markus Villig, director executiv și cofondator în vârstă de 26 de ani al lui Bolt.

Bolt, pe care Villig l-a înființat în 2013 după ce a renunțat la facultate, va investi încasările din runda de finanțare în îmbunătățiri ale siguranței, inclusiv adăugarea unui buton SOS atât pentru aplicațiile sale pentru pilot cât și pentru șofer.

Alte măsuri de siguranță planificate în 2021 includ verificarea feței șoferului și monitorizarea automată a călătoriei.

RĂZBOIUL SCOOTERULUI

Compania, care a lansat recent un scuter de a patra generație care detectează modele de călărie nesigure, și-a propus să devină cea mai bună firmă de închiriere de scutere electronice din Europa și intenționează să se lanseze în 100 de orașe în sezonul viitor.

Preluarea ofertei de scutere a lui Bolt a „explodat”, a declarat Villig pentru Reuters, adăugând că veniturile din două roți ar putea ajunge din urmă la vânzarea pe unele piețe în doar doi ani de la lansare.

Bolt a reușit să concureze ca lider de prețuri datorită sinergiilor de pe platforma sa tehnologică, care acceptă o aplicație obișnuită pentru motociclete și scutere, a adăugat el. Rata de rulare a veniturilor firmei este acum de aproximativ 2 trilioane de euro.

Citeste continuarea Startupul de mobilitate estonian Bolt strânge 150 de milioane de euro de la investitori

Share:

administrator

Lasă un răspuns