BP a achiziționat o participație majoritară la cel mai mare dezvoltator american de compensare a carbonului, Finite Carbon, a declarat miercuri majorul petrolier, ca parte a obiectivelor sale climatice și pentru a dezvolta un nou flux de venituri.

BP și alte companii europene de petrol și gaze, precum Royal Dutch Shell, pariază pe o creștere așteptată a prețurilor creditului la carbon pentru a contracara profiturile în scădere ale combustibililor fosili pe măsură ce tranziția energetică se accelerează.

Finite, cu sediul în California, plătește proprietarii de terenuri pentru gestionarea pădurilor, generând credite compensate de carbon care pot fi vândute poluatorilor. Firma se așteaptă să genereze 1 miliard de dolari pentru proprietarii de terenuri în următorii 10 ani, după o reducere de 20-40% a veniturilor, a declarat pentru Reuters directorul executiv al Sean Carney la începutul acestei luni.

Finite are în prezent 50 de proiecte de carbon pe trei milioane de acri în Statele Unite și a generat venituri de peste 500 de milioane de dolari pentru proprietarii de terenuri. BP a refuzat să ofere valoarea achiziției sau dimensiunea noii sale acțiuni în Finite.

Anul trecut a realizat o investiție inițială de 5 milioane de dolari în Finite. BP a declarat că va contribui la extinderea acoperirii Finite în alte țări. BP a anunțat la începutul acestui an că își propune să devină unul dintre cei mai mari generatori de energie din surse regenerabile din lume, parte a unei campanii de profil pentru a îndepărta compania de dependența de combustibilii fosili care emit gaze care încălzesc planeta.

Firma intenționează să-și mărească capacitatea de energie regenerabilă de 20 de ori până în 2030 la 50 gigawatti, reducând în același timp producția de petrol cu ​​40% și redirecționând mai multe fonduri către investiții cu emisii reduse de carbon.

Citeste continuarea BP ia pachetul majoritar de acțiuni în firma SUA Finite Carbon

Share:

administrator

Lasă un răspuns