Gogoșile sunt unul dintre cele mai iubite și apreciate deserturi. Se pregătesc într-o varietate de feluri, nu necesită multe ingrediente, iar gustul final este extrem de gustos. Descoperă câteva rețete de gogoși pufoase, gogoși cu iaurt, cu gem sau gogoși de post ori fără drojdie.

Gogoșile sunt populare în întreaga lume. Sunt pufoase, aromate și perfecte în orice sezon. Vezi mai jos ce rețete de gogoși pufoase îți recomandăm să încerci acasă.

Gogoși simple fără drojdie

Ingrediente
225 gr făină; 125 ml lapte; O lingură de unt; 1 ou; 2-3 linguri de zahăr; O jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu; Un praf de sare; Esență de vanilie sau orice alte arome după gust; Zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare

Făina se amestecă cu bicarbonatul și sarea într-un vas. Separat, se bate oul și se amestecă cu zahărul până ce acesta se dizolvă. În făină fă o gaură și adaugă untul topit, oul bătut și laptele călduț.

Amestecă totul cu o spatulă și când obții un aluat omogen, frământă-l foarte puțin cu mâna. Lasă aluatul să se odihnească pentru 15 minute, după care întinde-l pe blatul de lucru și cu ajutorul unui pahar taie cercuri de aluat care vor forma gogoșile.

Pune ulei într-o tigaie adâncă și când este bine încins, adaugă gogoșile și prăjește-le pe ambele părți. Scoate-le pe un șervețel absorbant și presară deasupra zahăr pudră.

Știi cum se face prăjitura cu mere?

Rețetă gogoși pufoase

Rețetă gogoși pufoase cu drojdie

Ingrediente
500 gr făină; 250 ml lapte; 50 gr zahăr; 50 gr unt; 2 ouă; Esență lămâie, portocală, vanilie sau după gust; Ulei pentru prăjit; Un praf de sare; Zahăr pudră.

Mod de preparare

Încălzește puțin laptele și adaugă drojdia uscată peste pentru a se dizolvă. Topește untul și după ce se răcește amestecă-l cu zahărul și sarea. Peste, adaugă pe rând câte un ou, bate-l puțin pe fiecare în parte, adaugă laptele cu drojdia treptat și amestecă pentru a se omogeniza bine totul.

Adaugă și făina și amestecă totul cu o spatulă până când aluatul devine suplu și elastic. Pune aluatul într-un vas și lasă-l la cald aproximativ o oră până când își dublează volumul.

Ia aluatul și întinde-l pe blatul de lucru. Cu un pahar cu gură largă sau o cană, taie gogoșile și mai lasă-le pe blatul de lucru pentru 20-30 de minute. Pune uleiul la încins și prăjește gogoșile pe ambele părți până prind culoare. Pudrează cu zahăr deasupra și asta-i tot.

Învață cum să pregătești cremă de zahăr ars

Rețetă de post pentru gogoși

Ingrediente
500 gr făină; 350-400 ml apă călduță; 3-4 linguri ulei; 2 plic drojdie uscată; Esență de vanilie; 2 linguri zahăr tos; Un praf de sare; Ulei pentru prăjit; Zahăr pudră pentru decor sau scorțișoară măcinată.

Mod de preparare

Făina se pune într-un vas împreună cu zahărul și sarea și se amestecă. Drojdia se dizolvă în puțină apă caldă și o linguriță de zahăr și se adaugă peste amestecul de făină.

Adaugă peste amestecul de făină și câteva linguri de apă caldă și amestecă. Adaugă esența și treptat și restul de apă caldă. Frământă aluatul și adaugă câte puțin ulei treptat.

Lasă aluatul să crească pentru 30 de minute, iar când și-a dublat volumul, cu mâinile date prin ulei, modelează forma gogoșilor. Pune-le în ulei încins pentru aproximativ 2 minute pe fiecare parte și scoate-le când capătă o culoare aurie. Pudrează cu zahăr sau scorțișorară și consumă-le calde.

Descoperă rețeta pentru ciocolată de casă

Gogoși pufoase cu iaurt făcute cu lingura
Gogoși umplute cu gem
Gogoși pufoase
Rețetă pentru gogoși
Gogoși simple fără drojdie

Gogoși pufoase cu iaurt făcute cu lingura

Ingrediente
250 gr iaurt; 160 gr făină; 2 ouă; Un plic de praf de copt; Un plic zahăr vanilat; Un praf de sare; O lingură de zahăr; Coaja de la o lămâie; Zahăr pudră.

Mod de preparare

Pune iaurtul, zahărul, ouăle, praful de copt, esența și coaja de lămâie într-un vas după care amestecă bine până se dizolvă complet zahărul. Adaugă treptat făina și omogenizează bine compoziția. Pune uleiul la încins într-o cratiță și cu o lingură ia din compoziția de gogoși și pune în ulei. Lasă gogoșile să se rumenească bine.

Ele vor crește în timpul prăjitului și din acest motiv nu este indicat să pui prea multe gogoși la prăjit. Scoate gogoșile când sunt gata și lasă-le pe un șervețel absorbant, după care pudrează zahăr deasupra.

Vezi câteva rețete ușoare pentru salam de biscuiți

Gogoși cu lingura

Gogoși pufoase umplute cu gem

Ingrediente
300 gr făină; 120 ml lapte; 40 gr unt; 3 gălbenușuri de ou; 3 linguri de unt; 1 plic drojdie uscată; Un praf de sare; O esență de vanilie; Gem pentru umplut după preferințe; Ulei pentru prăjit; Zahăr pudră.

Mod de preparare

Dizolvă drojdia în laptele călduț și freacă untul împreună cu zahărul într-un bol încăpător. Adaugă peste unt sarea, oul și aromele și omogenizează bine. Pune treptat peste și laptele cu drojdia dizolvată și la final adaugă treptat făina. Amestecă totul până când aluatul nu mai este lipicios. Dacă mai este nevoie, mai adaugă o lingură de făină în plus.

Lasă aluatul la dospit pentru o oră, timp în care își dublează volumul, după care întinde-l pe blatul de lucru și taie forma pe care ți-o dorești pentru gogoși.

Pune uleiul la încins și adaugă pe rând gogoșile până când acestea cresc și se prăjesc. Când sunt aurii, scoate-le pe o hârtie absorbantă și lasă-le la răcit. Cu ajutorul unei seringi de patiserie pe care o umpli cu gemul preferat, umple gogoșile atât cât dorești. La final, pudrează cu zahăr din belșug.

Vezi și cum să prepari de sărbători prăjitura Fanta

Gogoși cu ciocolată

Gogoși pufoase cu ciocolată

Ingrediente
250 gr făină; 100 ml lapte; 50 ml apă caldă; 40 gr zahăr; 30 gr unt; 1 ou; Un plic drojdie; Un praf de sare; O esență de vanilie.

Mod de preparare

Într-un bol încăpător amestecă apa caldă cu drojdia și zahărul și lasă-le timp de 10 minute pentru a se activa drojdia. Între timp, amestecă oul cu laptele și esența de vanilie.

Peste drojdie toarnă laptele și amestecă până se omogenizează. Adaugă și câteva linguri de făină peste și amestecă. Adaugă untul și sarea și amestecă. Treptat, încorporează și făina și amestecă până aluatul se îngroașă.

Scoate aluatul pe blatul de lucru și frământă-l pentru câteva minute. Mai adaugă și puțină făină dacă mai este lipicios. Lasă aluatul pentru gogoși la crescut timp de aproximativ 2 ore.

Când aluatul și-a dublat volumul, ia bucăți mici de aluat și întinde-le în mână. În interiorul aluatului pune câte o bucata, maxim două, de ciocolată și închide forma aluatului. Pune gogoșile la prăjit la foc mediu până se rumenesc și servește-le calde cu topping de ciocolată.

Sursă foto: Shutterstock.com

Share:

administrator

Lasă un răspuns