Deutsche Bank va reduce mai multe costuri, a declarat miercuri cea mai mare bancă din Germania, deoarece a confirmat un obiectiv cheie de rentabilitate pentru 2022, pe care analiștii nu sunt convinși că îl va atinge.

Banca se află în plină revizuire majoră sub conducerea directorului executiv Christian Sewing și a anunțat deja planuri de reducere a numărului de angajați cu 18.000 și de ieșire din unele companii. Acesta își propune să revină la profitabilitate după cinci ani de pierderi în valoare totală de peste 15 miliarde de euro (18,2 miliarde de dolari).

Sewing a anunțat o nouă fază a restructurării băncii, spunând angajaților într-o notă miercuri că „acum trecem de la apărare la infracțiune”.

Banca a declarat într-o prezentare adresată investitorilor că încă urmărește o rentabilitate a capitalului propriu tangibil de 8% până în 2022, obiectiv pe care l-a stabilit inițial în planurile de restructurare în 2019.

O prognoză de consens publicată de Deutsche a arătat că analiștii se așteaptă la o rentabilitate a capitalului propriu tangibil de doar 3,3% până în 2022. Banca a declarat că va reduce costurile la 16,7 miliarde de euro până în 2022, comparativ cu obiectivul anterior de 17 miliarde de euro. Se uită la economii de spațiu de birouri și călătorii în urma crizei coronavirusului.

Deutsche prognozează venituri de 24,4 miliarde de euro până în 2022, mai precis decât estimarea anterioară de aproximativ 24,5 miliarde de euro. Acum vede mai multe venituri provenind de la banca sa de investiții, creșterea crescând cu 3% în perioada 2018-2022 față de 2% anterior. Dar a redus așteptările de venituri ale băncii sale corporative.

Banca de investiții, care a ținut mult timp câștigurile Deutsche, a beneficiat de volatilitatea pieței, care a stimulat tranzacționarea. Mulți analiști spun că Sewing face progrese în ceea ce privește transformarea Deutsche.

Luna trecută, Moody’s a eliminat o perspectivă negativă asupra ratingului de credit al băncii, spunând că Deutsche se află pe o bază strategică mai fermă. Analiștii se așteaptă ca banca să piardă bani în 2020, dar să revină la profit anul viitor.

Acțiunile Deutsche, care au atins un nivel record în martie, au crescut cu aproximativ 38% până acum în acest an. Au fost cu 0,6% mai mari la tranzacționarea după-amiezii la Frankfurt.

Citeste continuarea Deutsche Bank intenționează să reducă mai mult costurile pentru a atinge obiectivul de profit pentru 2022

Share:

administrator

Lasă un răspuns