Clătitele americane sau pancakes sunt nelipsite de la micul dejun sau din lista cu deserturi rapide ușor de pregătit. Sunt iubite în întreaga lume și pot fi servite împreună cu o varietate de creme sau dulcețuri ori siropuri. Vezi care este cea mai bună rețetă pentru clătite americane.

Clătitele americane, spre deosebire de cele românești care sunt subțiri, au o consistență pufoasă, sunt mai groase și au o suprafață aurie uniformă. Se consumă cu diferite creme sau topping-uri, siropul de arțar și fructele proaspete fiind cele mai populare. Dacă vrei să faci clătite americane aromate, iată câteva rețete.

Rețeta clasică pentru clătite americane

Ingrediente
500 ml lapte; 400 gr făină; 4 ouă; 6 linguri ulei; 5 linguri de zahăr; 3 lingurițe praf de copt; ½ linguriță bicarbonat; 1 plic zahăr vanilat. Un vârf de sare.

Mod de preparare

Făina se amestecă cu praful de copt, zahărul și bicarbonatul. Gălbenușurile se separă de albușuri și fiecare se mixează separat cu un vârf de sare. Laptele se amestecă cu uleiul și se pune peste gălbenușuri.

Mixul de lapte cu gălbenușuri se adaugă peste făină, se amestecă bine și la sfârșit se adaugă albușurile, amestecând cu grijă până obții un aluat dens, cu o consistență pufoasă.

Se încinge o tigaie, se adaugă puțin unt, dacă este prea mult unt în tigaie, se poate șterge cu un șervețel. În centrul tigăii se adaugă un polonic din aluat, iar acesta se întinde în funcție de cât este nevoie. În momentul în care suprafața clătitei își pierde din luciu, aceasta poate fi întoarsă pe partea cealaltă.

Știi cum se face crema de zahăr ars?

Se continuă același proces cu toate clătitele până se termină aluatul. La final, peste toate clătitele se poate adăuga orice sirop, miere sau sos de ciocolată, în funcție de preferințe, dar și fructe proaspete și zahăr pudră.

Clătite
Clătite pufoase cu miere și fructe
Clătite americane cu nutella
Clătitie americane cu banane, nuci și miere

Clătite americane cu nutella

Ingrediente
500 ml lapte; 400 gr făină; 3 linguri de unt; 2 ouă; 2 lingurițe praf de copt; O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu; Un plic de zahăr vanilat; Sare; Nutella.

Mod de preparare

Făina, zahărul, praful de copt, bicarboantul de sodiu și zahărul vanilat se amestecă bine. În două boluri se separă albușurile de gălbenușuri și se adaugă câte un praf de sare. Se mixează fiecare până devin spumă.

Laptele se amestecă cu untul topit, peste se adaugă spuma din gălbenușuri și se amestecă bine. Compoziția din lapte și gălbenușuri se pune peste făină și se amestecă totul cu ajutorul unui mixer. Se încorporează ulterior și albușurile și se amestecă până compoziția devine omogenă.

Se pune o tigaie antiaderentă la foc mic și se adaugă untul. Se adaugă pe rând câte un polonic din compoziția de clătite, iar când încep să se formeze bule la suprafața, clătita trebuie întoarsă. Se adaugă nutela peste fiecare clătită și se servește caldă.

Află cum se face prăjitura Parlament

Clătite americane cu banane și nuci

Ingrediente
500 ml de lapte; 400 gr făină; 4 ouă; 6 linguri de unt topit; 5 linguri de zahăr; 3 lingurițe praf de copt; 2 linguri zahăr vanilat; O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu; O banană; O mână de nuci; Sos de caramel.

Mod de preparare

Făina cu zahărul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu se amestecă. Gălbenușurile se separă de albușuri și se mixează cu un praf de sare fiecare până devin spumă. Peste gălbenușuri se adaugă untul topit și laptele și se amestecă bine. Se adaugă și compoziția din făină și se amestecă până când se omogenizează.

Descoperă câteva rețete pentru tort diplomat

Se adaugă și albușurile și se amestecă de jos în sus până se obține o consistență omogenă. Se pune o tigaie antiaderentă pe foc, se adaugă unt și rând pe rând câte un polonic din compoziția de clătite. Când sunt gata toate clătitele americane, toarnă puțin sos de caramel, felii debanane și nucile tocate. Servește clătitele calde.

Sursă foto: Shutterstock.com

Share:

administrator

Lasă un răspuns