Nucile umplute cu cremă sunt printre cele mai iubite fursecuri care ne aduc aminte de mesele festive din copilărie. Rețeta tradițională a bunicii se păstrează și astăzi, iar aluatul fraged copt în formă de coajă de nucă, este aromat și numai bun de pus pe masa de Crăciun. Mai jos vezi care este rețeta copilăriei pentru nuci umplute cu cremă de ciocolată.

Rețeta de nuci umplute ne aduce aminte de copilărie și de clipele petrecute în familie înainte de masa festivă de sărbători. Nucile fragede sunt desertul delicios cu aromă de lămâie și vanilie ce îi impresionează chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi.

Rețeta pentru nuci umplute

Ingrediente pentru aluat
600 gr făină; 200 gr utn; 120 gr zahăr unt; 3 ouă; Un plic praf de copt.
Ingrediente pentru cremă
200 gr biscuiți măcinați fin; 150 gr zahăr pudră; 150 ml lapte; 120 gr unt cu 82% grăsime; 100 gr nucă măcinată; 20 gr praf de cacao neagră; 100 de gr zahăr pudră pentru tapetat.

Cum se fac nucile umplute

Untul se mixează împreună cu zahărul pudră și se adaugă ouăle rând pe rând. Se adaugă treptat făina cu praful de copt și se amestecă până se obține un aluat omogen. Aluatul se pune la frigider și se păstrează pentru aproximativ o oră înainte de a pregăti nucile umplute.

Descoperă și cele mai bune rețete de cheesecake

Se scoate aluatul și se împarte în biluțe mici de mărime egală, de dimensiunea unei nuci. Se unge o formă de nuci cu puțin ulei și se pun biluțele de aluat în formă. Presa în care se coc nucile se închide ușor și se rotește pe foc pentru a se coace uniform și la exterior și la interior. Nucile se coc aproximativ 1 minut pe ambele părți la foc mediu.

Știi cum să faci salam de biscuiți?

Cum se face desertul din nuci umplute
Nuci umplute cu cremă de ciocolată
Desertul copilăriei – nuci umplute
Rețetă pentru nuci umplute

Pentru a coace nucile umplute se folosește o formă clasică de copt, o presă, care se pune pe aragaz. Se mai pot face formele de nuci și într-o presă electrică, o formă cu figurine mici în care se pot face prăjituri în formă de faguri sau wafe. Când sunt coapte, nucile se scot și se pun într-un bol să se răcească, apoi se îndepărtează marginile interioare pentru a se forma cât mai bine imaginea de nucă umplută.

Află cum se face ciocolata de casă

Între timp, se pregătește compoziția pentru umplutură. Se mărunțesc biscuiții și se amestecă cu nuca, zahărul, laptele, esența de rom și la final untul. Se amestecă totul bine și fiecare coajă de nucă se umple cu cremă. Se lipesc câte două coji de nucă și se presează ușor, îndepărtând excesul de cremă și astfel se formează o nucă umplută. La final, fiecare nucă umplută se trece prin zahăr pudră.

Sursă foto: Shutterstock.com

Share:

administrator

Lasă un răspuns