Comitetul pentru Situații de Urgență a adoptat, miercuri, ridicarea restricțiilor impuse în ultimele săptămâni în comunele Scutelnici, Buda, Stâlpu și Pârscov. Municipiul Buzău se află în continuare în scenariul roșu, fără a fi impusă carantina.

În cele patru localități, cu două săptămâni în urmă, a fost impus scenariul galben ca urmare a depășirii ratei de 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori.

De joi, 3 decembrie, cele patru localități vor scăpa complet de restricții pentru că numărul infectărilor a scăzut iar pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori nu a mai fost atins.

Pe de altă parte, rata de infectare din municipiul Buzău se menține ridicată, peste pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori ceea ce înseamnă că, aici, restricțiile se mențin și pentru următoarele două săptămâni.

Municipiul Buzău se află în scenariul roșu, fără a fi impusă carantina. Printre restricțiile pe care locuitorii municipiului Buzău trebuie să le respecte este interzicerea organizării şi desfăşurării spectacolelor de tipul drive-in, precum și desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Este interzisă, de asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar persoanelor cazate în cadrul acestor unități.
Mai este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

În prezent, municipiul Buzău are o rată de 4,33 cazuri la mia de locuitori, în scădere față de săptămâna trecută, dat fiind faptul că și la nivelul județului numărul confirmărilor într-un interval de 24 de ore este în scădere ușoară.

Share:

administrator

Lasă un răspuns