Două nume mari ale învățământului românesc, Anton Hadăr, vicepreședintele senatului UPB, și Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, au venit miercuri la Buzău pentru a sprijini proiectul PRO România de inființare a unei secții a Universității Politehnice.

În preambulul deschiderii unei secții a Politehnicii București la Buzău, reprezentanții UPB au avut o întrevedere cu vicepreședintele CJ Buzău, Felix Rache, pentru stabilirea viitoarului amplasament al unității de învătământ.

Reprezentanții Politehnicii au purtat discuții și cu reprezentanții unor mari conpanii interesate de acest proiect, care activează pe piața forței de muncă din Buzău.

 

„Este important ca Buzăul să aibă o secție a Politehnicii din București pentru că toate orașele dezvoltate au și învătământ universitar. Încercăm ca prin acest proiect să aducem școala mai aproape de cei care vor să învețe. Pentru că este foarte greu să aduci studenți în cămine, ne-am găndit să aducem școala mai aproape de casa studenților noștri. E mai ușor să aduci un număr de profesori decât să aduci toți studenții la București. Ne-am gândit și la costuri pentru că așa este cel mai ieftin. Am hotărât să alegem Buzăul pentru că de aici avem foarte mulți studenți care vin la Politehnică. Un alt argument este faptul că Buzăul are absolvenți de foarte bună calitate. Din acest motiv am hotărât să deschidem o filială a Politehncii la Buzău”, a precizat Ecaterina Andronescu.

”Am venit să dsiscutăm cu autoritățile, să vedem care sunt specializătile utile pentru Buzău, pentru că suntem într-un județ care trebuie să înregistreze și o creștere economică. Universitatea înseamnă un plus de valoare, un plus de creștere economică, iar noi venim în sprijinul comunității. Universitatea unde lucrez de aproape 40 de ani este hotărâtă să investească în județul Buzău, în ceea ce privește crearea unor programe noi de studii. Am analizat multă vreme, la București, aceasta oportunitate și am ajuns la concluzia că se poate ajunge la crearea unui pol de pregătire de nivel înalt în domeniul ingineriei. Am observat că sunt domenii care sunt utile mediului economic din zonă. Evident, studiem care sunt cele mai nimerite pentru început. Ne-am gândit la domeniul automaticii, roboticii, mecatronicii, rezistenței materialelor, ingineriei electrice”, a declarat Anton Hadăr, vicepreședintele senatului UPB.

Share:

administrator

Lasă un răspuns