Administrația Trump i-a acordat miercuri ByteDance o nouă prelungire de șapte zile a unui ordin care îi cerea companiei chineze să vândă aplicația sa scurtă de partajare video TikTok, potrivit unui dosar în instanță.

Administrația anterioară acordase ByteDance o prelungire de 15 zile a ordinului emis în august, care urma să expire vineri.

Președintele Donald Trump, pe 14 august, a ordonat ByteDance să cedeze aplicația în termen de 90 de zile. Noul termen este 4 decembrie, a declarat TikTok în dosar. Sub presiunea guvernului SUA, ByteDance este în discuții de luni de zile pentru a finaliza un acord cu Walmart Inc și Oracle Corp pentru a transfera activele americane ale TikTok într-o nouă entitate.

TikTok a refuzat să comenteze dincolo de depunere. ByteDance a făcut o nouă propunere menită să răspundă preocupărilor guvernului SUA, a declarat o persoană informată cu privire la această chestiune care a refuzat să detalieze acea propunere.

Un reprezentant al Trezoreriei SUA a declarat că prelungirea a fost acordată pentru a examina o „depunere revizuită” primită recent. ByteDance a făcut propunerea după ce a dezvăluit pe 10 noiembrie că a depus patru propuneri anterioare, inclusiv una în noiembrie, care urmărea să răspundă preocupărilor SUA prin „crearea unei noi entități, deținută în totalitate de Oracle, Walmart și investitorii americani existenți în ByteDance, care ar fi responsabil pentru manipularea datelor utilizatorilor din SUA și moderarea conținutului din SUA.

Restricțiile separate asupra TikTok de la Departamentul de Comerț al SUA au fost blocate de instanțele federale, inclusiv restricțiile tranzacțiilor despre care TikTok a spus că ar putea interzice în mod eficient utilizarea aplicației în Statele Unite. A fost blocată și interdicția Departamentului Comerțului de a oferi Google TikTok pentru Apple Inc. și Alphabet Inc pentru descărcare pentru noii utilizatori din SUA, care urma să aibă efect pe 27 septembrie.

Citeste continuarea SUA acordă ByteDance o nouă prelungire de șapte zile a comenzii de vânzare TikTok

Share:

administrator

Lasă un răspuns