Bitcoin a scăzut joi la cel mai scăzut nivel din 10 zile, conducând la o vânzare care s-a extins la alte monede digitale mai mici.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut cu până la 13% la 16.317 dolari, o corecție bruscă față de maximul de trei ani, de 19.521 dolari, lovit cu o zi mai devreme.

A scăzut ultima dată cu 8%. Criptomoneda s-a adunat în jur de 150% în acest an până la timidul maximului său istoric de 19.666 USD. Alimentarea creșterii sale a fost cererea de active mai riscante, interesul pentru activele percepute ca rezistente la inflație și așteptările ca criptomonedele să câștige acceptarea generală.

Istoria de 12 ani a Bitcoin a fost presărată cu câștiguri vertiginoase și scăderi la fel de ascuțite. Este extrem de volatil, iar piețele sale sunt mult mai puțin transparente decât activele tradiționale.

Comercianții au citat desfășurarea pozițiilor extrem de pârghiate acumulate pe măsură ce Bitcoin s-a apropiat de recordul său, precum și tweet-uri de către CEO-ul principalului schimb de criptomonede Coinbase, exprimându-și îngrijorarea față de zvonurile despre o represiune reglementară.

„Cu siguranță a existat un sentiment de euforie pe piețe în ultimele două zile … acest lucru se simte mai ales ca o reacție la asta – piețele supra-pârghiate au avut o mică lovitură și au suferit enorm”, a declarat Joseph Edwards de la Enigma Securities, o criptomonedă brokeraj.

Brian Armstrong, CEO al Coinbase din California, a scris pe Twitter aici, marți, că este îngrijorat de zvonurile că Statele Unite vor restricționa portofelele individuale de criptomonede. „Brian Armstrong @ Coinbase și-a scris pe Twitter îngrijorările, care cred că au răspândit aceste griji către un public mai larg”, a declarat Jamie Farquhar, manager de portofoliu la firma de cripto NKB Group.

Criptomonedele mai mici au scăzut, de asemenea, cea de-a doua cea mai mare monedă digitală ethereum scăzând cu aproximativ 13%, iar XRP, a treia cea mai mare monedă, alunecând cu peste 20%. Ambele monede, care tind să se deplaseze în tandem cu Bitcoin, au atins maxime de mai mulți ani la începutul acestei săptămâni.

Citeste continuarea Bitcoin scade la minimul de 10 zile, trăgând criptomonedele mai mici în jos

Share:

administrator

Lasă un răspuns