Indicele futures al SUA a crescut luni, sperând că primul vaccin COVID-19 ar putea fi disponibil în câteva săptămâni pentru o redresare economică rapidă anul viitor.

Administrația americană pentru alimente și medicamente va aproba probabil la jumătatea lunii decembrie distribuirea vaccinului realizat de Pfizer Inc și partenerul german BioNTech, a declarat duminică un oficial de top al efortului guvernamental de dezvoltare a vaccinurilor.

Piețele globale de acțiuni au primit un impuls mai devreme luni, deoarece AstraZeneca Plc a devenit cel mai important producător de medicamente care a declarat că vaccinul său COVID-19 ar putea fi eficient cu aproximativ 90%, deși cotele sale au scăzut cu 1,8%, deoarece unii comercianți au perceput datele privind eficacitatea ca fiind dezamăgitoare comparativ cu rivalii.

„Știrile despre vaccinuri de astăzi sunt pozitive, dar sunt doar parțial responsabile pentru raliul de pe bursele din această dimineață, care este, de asemenea, condus de știrea că Statele Unite speră să înceapă programul de vaccinare în mai puțin de trei săptămâni”, a spus Philip Shaw, economist-șef la Investec din Londra.

La 7:07 a.m. ET, e-mini-urile Dow au crescut cu 142 de puncte sau 0,49%, e-mini-urile S&P 500 au crescut cu 15,25 puncte sau 0,43%, iar e-mini-urile Nasdaq 100 au crescut cu 30 de puncte sau 0,25%.

Dovezile privind ratele ridicate de eficacitate în vaccinurile experimentale au ridicat valoarea de referință S&P 500 la un nivel record la începutul acestei luni, deși câștigurile au fost ulterior limitate de îngrijorările legate de mai multe blocaje pentru a conține o creștere a infecțiilor.

Nevada a devenit duminică cel mai recent stat american care a înăsprit restricțiile asupra cazinourilor, restaurantelor și barurilor, impunând în același timp un mandat mai larg pentru acoperirea feței în următoarele trei săptămâni.

După ce datele de săptămâna trecută au semnalat o redresare șovăitoare a pieței forței de muncă, citirile rapide ale sondajelor de activitate ale întreprinderilor, care se vor desfășura mai târziu, în ziua respectivă, vor arăta că sectoarele de producție și servicii s-au extins într-un ritm mai lent în noiembrie.

Citeste continuarea Futures se mărește pe măsură ce progresul vaccinului alimentează speranțele de recuperare

Share:

administrator

Lasă un răspuns