Bucureşti, 23 octombrie 2020.

Terapia – o companie SUN PHARMA (Terapia), anunță că începând cu 28 noiembrie 2020 aduce în țară cel de-al doilea lot de 440.000 tablete de Fluguard (favipiravir), antiviralul folosit cu succes pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Alte 110.000 de tablete urmează să ajungă până la data de 15 decembrie 2020 pentru a acoperi astfel nevoia urgentă a unui tratament adecvat pentru pacienții români diagnosticați cu COVID-19. 

Mai mult decât atât, începând cu luna ianuarie 2021 compania poate livra circa 500.000 tablete lunar, în funcție de necesarul pe care Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătății îl va solicita. În paralel, Terapia mai analizează și posibilitatea fabricării acestui preparat în țară în colaborare cu o altă companie românească, pentru a asigura astfel o aprovizionare stabilă și un acces rapid al pacienților la tratament.

„Ne bucurăm că am reușit într-un timp record să aducem cantități suficiente de FluGuard, un medicament esențial în spitalele de boli infecțioase și în alte unități medicale care tratează pacienții COVID-19. Medicamentul produs de grupul SUN PHARMA, din care Terapia face parte, are dublă indicație: în gripa sezonieră și în infecția cu SARS-CoV-2 și poate fi administrat atât în spital cât și în ambulatoriu datorită formei sale orale, la recomandarea medicului specialist sau de medicină de familie. FluGuard este un medicament care va fi eliberat doar pe bază de prescripție medicală, iar costul tratamentului este unul accesibil mai ales pentru un medicament inovativ cum este acesta și ajunge la maximum 200 de lei de pacient. 

Această desfășurare de forțe pentru aducerea în țară a acestui medicament demonstrează dorința noastră de a susține în continuare sistemul de sănătate din România în tratarea cazurilor confirmate de COVID-19.” a declarat Dr. Dragoș Damian, CEO Terapia.

Favipiravir – eficient în gripă dar și în COVID-19

Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecțiile cauzate de virusul gripal. În prezent, acest medicament și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor diagnosticați cu coronavirus și este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China, India precum și în alte țări din zona asiatică. 

După apariția COVID-19, studiile clinice au demonstrat că favipiravirul reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puțin de 12 zile. În același timp ameliorează și simptomele infecției provocate de SARS-Cov-2.

FluGuard demonstrează eficacitatea clinică și la pacienții români

Medicamentul anti-COVID adus în țară de Terapia este intrat în schema de tratament aprobată recent de Ministerul Sănătății și este deja administrat pacienților infectați cu noul coronavirus. În acest sens, compania a primit din partea mai multor medici români un răspuns pozitiv în urma administrării FluGuard la pacienții cu forme medii de infecție cu COVID-19: medicamentul ajută la eliminarea mai rapidă a virusului și reduce în acest fel perioada de spitalizare. Totodată, FluGuard blochează înmulțirea virusului și devine și mai eficient cu cât tratamentul începe mai devreme.

Despre companie

Terapia – o companie SUN PHARMA, este cel mai mare producător de medicamente din România (Cegedim, IQVIA, unități, 2019; KeysFin, valoare, 2018). Din luna martie 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare și dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice si OTC ce sunt distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajați la nivel global.

Share:

administrator

Lasă un răspuns