Apple Inc AAPL.O, gigantul publicitar GroupM și alții i-au cerut vineri judecătorului care se ocupă de procesul Departamentului Justiției împotriva Google GOOGL.O de la Alphabet să le permită să desemneze anumite date folosite de guvern ca „extrem de confidențiale”, pentru a se asigura că nimeni de la Google l-ar putea vedea.

Departamentul de Justiție, care a dat în judecată gigantul de căutare și publicitate în octombrie, a plasat în centrul cazului său antitrust miliardele de dolari pe care Google le-a plătit pentru a fi motorul de căutare implicit pe iPhone-urile Apple, iar Apple a notat în dosarul său că s-au folosit date sensibile să scrie plângerea.

Guvernul acuză Google că și-a folosit în mod ilegal puterea de pe piață pentru a-i împiedica pe rivali într-un proces care reprezintă cea mai mare provocare pentru puterea și influența Big Tech din ultimele decenii.

Google s-a oferit să se asigure că orice informație confidențială va fi pusă la dispoziția exclusivă a doi avocați interni la birourile avocatului extern Google sau într-un alt mod sigur, adăugând că va raporta cu promptitudine orice divulgare.

La fel ca Apple, companii precum AT&T TN, Microsoft Corp MSFT.O și Amazon.com Inc AMZN.O care au asistat guvernul i-au cerut judecătorului Amit Mehta de la Curtea Districtuală SUA pentru Districtul Columbia să creeze un nivel de date considerat „extrem de confidențial” și să interzică oricărui angajat Google să aibă acces la acesta.

GroupM a cerut, de asemenea, ca informațiile să fie „dezvăluite numai pe baza„ ochilor avocaților externi ”. Apple a spus că a dat deja guvernului date despre relația sa cu Google și că se aștepta să i se ceară mai multe, inclusiv potențialii termeni ai acordurilor pe care Apple le-a încheiat cu alte motoare de căutare și deliberările interne ale Apple cu privire la negocierea acordurilor.

Microsoft, Amazon și alții au declarat într-un dosar comun că, dacă Google ar avea acces la unele documente sensibile, ar câștiga pârghie cu companiile în orice negocieri viitoare.

Citeste continuarea Apple, GroupM dar și alte companii solicită o protecție dură pentru datele din procesul Google

Share:

administrator

Lasă un răspuns