Mii de tone de legume și fructe românești, fără pesticide, vor ajunge la groapa de gunoi, nicidecum în farfuria românilor. Este avertismentul Asociației Pro Consumatori, organizație de utilitate publică cu activitate de peste 30 de ani în domeniul protecției consumatorilor.

Asociația a lansat, zilele trecute, o campanie națională de informare, educare și conștientizare a consumatorilor intitulată ”S.O.S. economia rurală”.

”Ne-am propus prin această campanie să convingem Guvernul României să renunțe la interzicerea activităților de comerț din piețele agroalimentare de tip hală, deoarece menținerea acestei măsuri va duce la falimentarea a sute de mii de producători/comercianți locali care depind de aceste piețe pentru a-și valorifica produsele agricole obținute de pe suprafețele lor de teren agricol”, precizează Costel Stanciu, președintele APC.

APC România solicită, în mod public, primului-ministru al Guvernului României, să revină asupra măsurii de închidere a piețelor românești, în cel mai scurt timp posibil, ”pentru a nu fi părtaș la falimentarea a sute de mii de afaceri românești cu activitate în domeniul producerii/comercializării hranei românilor”.

”În această perioadă, marcată de criza sanitară generată de Covid-19, cetățenii României ar fi avut nevoie de o alimentație sănătoasă, preponderent bogată în legume și fructe autohtone, de acei antioxidanți care se găsesc din abundență în legumele și fructele culese toamna de pe câmpurile țării”, transmit specialiștii APC România.

Share:

administrator

Lasă un răspuns