Autoritățile de reglementare din UE au acuzat marți Amazon AMZN.O de denaturarea concurenței în comerțul cu amănuntul online și au deschis o a doua anchetă cu privire la practicile sale comerciale, deoarece șeful antitrust Margrethe Vestager își propune un alt gigant tehnologic din SUA.

Comisia Europeană investighează rolul dublu al Amazonului – ca piață pentru comercianți și, de asemenea, un vânzător rival – din iulie anul trecut, declanșat de reclamațiile comercianților cu privire la practicile companiei.

De asemenea, a analizat modul în care Amazon folosește date comerciale sensibile la concurență pentru a selecta câștigătorii pentru „caseta de cumpărare”, care le permite clienților să adauge articole de la un anumit comerciant cu amănuntul direct în coșurile de cumpărături.

„Trebuie să ne asigurăm că platformele cu două roluri cu putere de piață, precum Amazon, nu denaturează concurența”, a declarat Vestager, comisarul UE pentru concurență, are reputația de a fi unul dintre cele mai dure autorități de reglementare antitrust din lume. „Datele privind activitatea vânzătorilor terți nu ar trebui să fie utilizate în beneficiul Amazonului atunci când acționează ca un concurent pentru acești vânzători.

Condițiile de concurență pe platforma Amazon trebuie, de asemenea, să fie corecte. ” A doua anchetă se referă la posibilul tratament preferențial al ofertelor de vânzare cu amănuntul ale Amazonului și ale vânzătorilor de pe piață care utilizează serviciile de logistică și livrare ale Amazonului. Amazon nu a fost de acord cu acuzațiile UE.

Compania poate solicita o audiere cu ușa închisă pentru a se apăra.

O decizie a UE ar putea veni anul viitor.

Taxele vin în timp ce pandemia COVID-19 a amplificat rolul Amazon în economia globală, creșterea vânzărilor online.

Sub supravegherea Vestager, UE a impus amenzi mari către Google și altor companii ale Alphabet. Represiunea puterii Big Tech s-a extins și în Statele Unite, unde administrația Trump a intentat luna trecută un proces istoric de monopol împotriva Google.

Citeste continuarea UE acuză Amazon că denaturează concurența online cu amănuntul

Share:

administrator

Lasă un răspuns