Ford Motor Co a declarat marți că intenționează să angajeze încă 350 de muncitori americani pentru a extinde capacitatea de producție a pick-up-ului său electric F-150 din Michigan și pentru a adăuga ansamblu de autoutilitare comerciale electrice la o fabrică de lângă Kansas City, Missouri.

Compania a declarat că va adăuga și un al doilea vehicul la fabrica mexicană care este deja pregătită să construiască vehiculul utilitar electric Mustang Mach-E.

Ford nu a dezvăluit câți oameni ar fi angajați pentru a construi vehiculul suplimentar în Mexic, care ar „împărtăși o platformă electrificată similară” ca Mach-E.

Ford va investi 150 de milioane de dolari pentru a adăuga producția de motoare pentru vehicule electrice și cutii de viteze la o fabrică de transmisii din Detroit, care păstrează 225 de locuri de muncă.

Cele mai recente investiții ale producătorului de vehicule electrice fac parte dintr-un plan de 11,5 miliarde de dolari stabilit până în 2022.

Ford a promis sindicatului United Auto Workers că va investi 6 miliarde de dolari în fabricile din SUA pentru a construi vehicule electrice.

Ford va crește capacitatea de producție pentru o versiune electrică a pick-up-ului său mare F-150 cu 50% din planurile sale inițiale, adăugând alte 200 de locuri de muncă permanente la un complex în apropierea sediului său din Dearborn, Michigan.

Aceste locuri de muncă ar fi peste 300 de locuri de muncă anterior promise pentru linia electrică F-150.

F-150 electric, programat să fie pus în vânzare în 2022, va concura cu pickup-urile electrice planificate de Tesla Inc, General Motors Co, Fiat Chrysler Automobiles NV și mai multe companii de start-up, într-un segment care nu era doar pe planurile de produse ale majorității producătorilor de automobile acum cativa ani.

Kumar Galhotra, președintele grupurilor Ford pentru America și piețele internaționale, a declarat că decizia de a crește puterea electrică F-150 a fost luată după debutul camionului în iunie.

Citeste continuarea Ford va adăuga locuri de muncă pentru a spori producția de electric F-150, va adăuga o dubă electrică

Share:

administrator

Lasă un răspuns