Un judecător american a aprobat luni un acord pentru salvarea lui J.C. Penney Co Inc din procedurile de faliment precipitate de pandemia de coronavirus, evitând o lichidare care ar fi pus lanțul de magazine universale în pericol și ar fi pus în pericol zeci de mii de locuri de muncă.

Curtea de faliment din SUA pentru districtul de sud al Texasului a aprobat acordul, care va permite comerciantului cu amănuntul în vârstă de 118 ani să iasă din faliment înainte de sezonul de vacanță care urmează, a declarat compania într-un comunicat.

Se preconizează că acordul va salva aproximativ 60.000 de locuri de muncă. Tranzacția conține mai multe părți. Creditorii conduși de H / 2 Capital Partners vor ierta datorii de 1 miliard de dolari în schimbul a 160 de proprietăți și șase centre de distribuție.

Operatorii de mall-uri Simon Property Group și Brookfield Property Partners vor achiziționa operațiunile de vânzare cu amănuntul reduse ale companiei pentru 1,75 miliarde de dolari în numerar și datorii.

Aprobarea vânzării vine la o săptămână după ce avocații lui J.C. Penney au anunțat o soluționare cu aproape toate grupurile sale de creditori care s-au blocat în sprijinul vânzării și au marcat un moment decisiv într-un caz de faliment care a fost marcat de lupte între creditori.

Cu toate acestea, un grup de deținătorii de capitaluri proprii – ale cărui investiții vor fi șterse – a rămas opus tranzacției.

J.C. Penney a depus falimentul în luna mai, cu aproape 5 miliarde de dolari în datorii. Compania a fost unul dintre mai mulți comercianți cu amănuntul, inclusiv J. Crew Group Inc, Neiman Marcus Group și Brooks Brothers care au căutat protecția capitolului 11 pe fondul pandemiei coronavirusului.

James Cash Penney a lansat compania în 1902, deschizând primul magazin din Wyoming. J.C. Penney a devenit publică în 1929 și în următoarele câteva decenii a devenit omniprezentă în Statele Unite.

Afacerea a început să se împotmolească în ultimii ani, pe măsură ce comerțul online a afectat comerțul cu amănuntul tradițional de cărămidă.

Citeste continuarea Acordul de salvare J.C. Penney a fost aprobat în fața instanței de faliment

Share:

administrator

Lasă un răspuns