Clădire de patrimoniu, sediul Bibliotecii Județene din Buzău va intra în acest an într-un amplu proces de renovare, cu fonduri europene. După lucrări, care vor dura 47 de luni, clădirea va avea un aer nou, însă va păstra valențele arhitecturale istorice. Ca noutate, imobilul va beneficia și de un lift modern, care va fi amenajat în spatele clădirii.

Sediul Bibliotecii Județene, de pe bulevardul Unirii, imobil emblematic al municipiului Buzău, va fi renovat începând din acest an. În prezent, mutarea celor 300.000 de cărți către sediul provizoriu din Galleria Mall este pe final.

Clădirea va fi restaurată şi transformată într-un spaţiu expoziţional modern, păstrându-şi însă valenţele arhitecturale istorice. O noutate va fi amenajarea unui lift modern, în spatele clădirii, pe care îl vor folosi, în special, persoanele cu probleme locomotorii.

Clădirea Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” va fi reabilitată printr-o investiție de peste 18 milioane de lei. Costurile sunt suportate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Imobilul de pe bulevardul Unirii a fost construit la începutul secolului trecut, ca sediu al Adminstrației Financiare Buzău. De-a lungul vremii, clădirea a găzduit Consiliul Popular sau Miliția, din 1984 devenind sediul Bibliotecii municipale.

Share:

administrator

Lasă un răspuns