Epidemiologii buzoieni se confruntă, cel mai probabil, cu primul caz de reinfectare cu virusul care a îmbolnăvit în ultimele opt luni peste 4.000 de persoane din tot județul. Este vorba despre un buzoian cu vârsta de 50 de ani, fără alte comorbidități.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Buzău precizează că pacientul a fost infectat prima dată în luna mai, având o formă medie a bolii, iar acum a fost confirmat din nou cu COVID-19.

În luna septembrie, specialiștii buzoieni au mai înregistrat alte două cazuri similare, însă simptomele au apărut la o distanță de 60 de zile între cele două confirmări, iar literatura medicală nu le clasifică drept reinfectări.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 77 de cazuri noi de COVID-19, 21 pacienţi fiind diagnosticaţi în laboratoare private de analize, iar 6 pacienţi în unităţi sanitare din alte judeţe. Cei 77 pacienţi nou confirmaţi au vârste cuprinse între 14 şi 77 de ani.

Au fost raportate şi patru noi decese într-o singură zi. Este vorba despre trei paciente, de 77, 71 şi 70 de ani, şi un bărbat de 66 de ani.

Femeia de 77 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu probleme respiratorii şi după ce a fost confirmată cu SARS-CoV-2, a fost transferată pe Secţia de Pneumologie Buzău, unde a şi decedat. Ea suferea de fibrilaţie atrială şi hipertensiune arterială.

Pacienta de 71 de ani s-a prezentat, de asemenea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu grave probleme respiratorii. După ce a fost confirmată cu SARS-CoV-2, ea a fost transferată la secţia ATI a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, unde a murit.

Femeia avea anemie severa şi pleurezie stanga. Cea de-a treia pacientă, de 70 de ani, a ajuns la Spitalului Judeţean de Urgenţă cu probleme respiratorii acute şi a fost confirmată cu SARS CoV-2.

Ea a fost transferată în Sectia ATI, unde a şi decedat, pe fondul comorbidităţilor asociate. Femeia suferea de hipertensiune arterială, anemie secundara şi tumora maligna cutanata în zona feţei.

Ca şi în celelalte cazuri, bărbatul de 66 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu probleme respiratorii. El a fost confirmat cu SARS-CoV-2 şi transferat în Sectia ATI, unde a murit. Pacientul avea hipertensiune arterială şi tetrapareza spastica.

Share:

administrator

Lasă un răspuns