Autoritățile din sănătate anunță un nou record negativ al îmbolnăvirilor de coronavirus, la nivelul județului Buzău. Nu mai puțin de 77 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, orașul Buzău fiind aproape de scenariul roșu.

Spitalul Județean se confruntă cu o avalanșă de prezentări, situație care îl determină pe șeful UPU să-i roage pe buzoieni să fie înțelegători, altfem ”o să cădem și noi, să ne infectăm pentru a doua oară”.

„Dacă anul trecut, când eram doi doctori la 50 de pacienți, erau rău, imaginați-vă cum e acum. Pe lângă cei 50, mai avem încă 20-30 la cort afară. În plus, aștia care am rămas pe baricade suntem obosiți, am ajuns și noi la limită. Există riscul, pe fondul acestei epuizări, să cădem și noi, să ne infectăm pentru a doua oară”, spune medicul Adrian Zoican, șeful Unității de Primiri Urgențe din Spitalul Județean Buzău.

Acesta spune că unitatea funcționează cu personal redus: unul dintre doctori este în concediu medical, iar un altul se află în concediu pentru a susține rezidențiatul. ”Am avut și a treia colegă indisponibilă, bolnavă de Covid, a revenit de câteva zile, dar e încă slăbită. Nu putem acoperi toate gărzile, situația e nasoală”, spune Zoican.

Medicul care conduce unitatea în care sunt tratate urgențele medicale din tot județul lansează o rugăminte către buzoieni de a nu mai veni la UPU dacă nu au o urgență. „Ne trezim în UPU cu oameni care ne spun că nu mai au gust și miros. Asta nu e o urgență medicală. Unii ne spun că au fost trimiși la noi de medicii de familie. Nu știu dacă e așa, dar n-ar trebui să se întâmple, suntem și așa supra-aglomerați de cazurile care au cu adevărat nevoie de ajutor medical”, declară Zoican.

Dacă situația va evolua ca până acum, în municipiul Buzău se va aplica, în curând, scenariul roșu, însemnănd închiderea tuturor școlilor, restaurantelor și barurilor, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție oriunde pe stradă.

Share:

administrator

Lasă un răspuns