Când ai poftă de o masă delicioasă, o porție de paste carbonara poate fi alegerea perfectă. Pastele se pregătesc ușor, pot fi combinate cu o mulțime de alte ingrediente și rapid ai obținut prânzul ori cina. Mai jos am făcut o selecție cu mai multe rețete de paste carbonare. Vezi care este preferata ta și încearcă rețeta.

Atunci când ți-e dor de un meniu italienesc, o porție de paste carbonara sunt numai bune de făcut acasă. Îți spunem rețeta autentic italiană, dar și multe alte rețete delicioase de paste carbonara .

Rețete pentru paste carbonara

Paste carbonara

400 g spaghete; 1 ceapă; 2 ouă; 120 g bacon; 250 g smântână; 4 linguri parmezan; 2 linguri ulei; 2 crengute cimbru.

Paste carbonara – se pot face cu fusili
Paste carbonara – cele mai bune paste
Pasre carbonara – prezentare

Mod de preparare

Se pun la fiert spaghetele în apă cu un praf de sare. Între timp, ceapa şi baconul se taie în cubuleţe fine, iar cimbrul se spală şi se curăţă. Într-o tigaie încinsă, se rumeneşte uşor baconul în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă puţin la prăjit. Se mai adaugă smântâna şi frunzele de cimbru şi se mai lasă câteva minute pe foc, amestecând încontinuu.

Spaghetele fierte se trec rapid printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se răstoarnă peste sos împreună cu ouăle crude şi parmezanul. Se amestecă din când în când, să nu se prindă de vas.

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Paste carbonara

Paste carbonara – rețetă italienească

400 g spaghete; 200 g guanciale (alternativ pancetta/bacon); 4 gălbenușuri; +75 g brânză pecorino; sare; piper.

Mod de preparare

Pune apă la fiert într-o cratiță încăpătoare, cu o linguriță de sare. Când apă începe să fiarbă, pune și pastele la fiert pentru 4-5 minute. Între timp, până să fiarbă apă, taie guanciale cubulețe (dacă ai acces la acest tip de preparat, dacă nu pancetta sau bacon).

Bate gălbenușurile cu 40-50 g de brânză pecorino (din nou, ideal. Dacă nu găsești, poți folosi și parmezan). Frige baconul în tigaie fără ulei, până când devine crocant și grăsimea se topește.

Când pastele au fiert 4-5 minute, scoate-le cu un clește și pune-le direct peste bacon. Agită paștele puțin pentru un minut, apoi adaugă o cană de apă de la paste. Lasă pastele carbonara să se răcească un minut, apoi adaugă amestecul de gălbenușuri și brânză, amestecând energic pentru a evita coagularea galbenusurilor.

Pune pastele la foc pentru încă 30-60 secunde, apoi servește fiecare porție de paste carbonara cu putina branza pecorino rasă deasupra și puțin piper proaspat macinat.

Sursă rețetă: Retetepractice.ro

Rețete simple de paste

Paste carbonara cu smântână și bacon

400 g spaghete; 250 g bacon; 100 g ciuperci Champignon; 2-3 căței usturoi; o ceapă medie; 2 ouă; 300 ml smântână pentru gătit; sare; piper; 1 lingură pătrunjel tocat; 4 linguri parmezan ras.

Mod de preparare

Pune pastele la fiert, conform indicațiilor de pe ambalaj (cca 8 minute, în apă clocotită, cu un praf de sare). În răstimp, frige baconul în tigaie până când se rumenește bine, iar alături pune ceapă tocată mărunt, usturoiul zdrobit și ciupercile tăiate felii. Când ciupercile și-au schimbat culoarea, adaugă smântână pentru gătit și ouăle bine bătute, imediat după.

Adaugă parmezanul ras, pătrunjelul și potrivește sosul pentru pastele carbonara de sare și piper. Strecoară pastele și adu-le peste sos, apoi întoarce-le în sos până când sunt omogenizate. Servește pastele carbonara cu smântână presărate cu puțin parmezan și cu piper măcinat.

Sursă rețetă: Retetepractice.ro

Paste carbonara cu smântână

Spaghete carbonara – rețetă simplă

200 gr spaghete; 200 gr smântână; 100 gr bacon; 3 ouă; Ulei de măsline; Sare și piper.

Mod de preparare

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se limpezesc într-un jet de apă rece și se lasă la scurs. Între timp, se taie baconul în cubulețe mici se se prăjește în ulei încins timp de câteva secunde, până se rumenește.

Smântâna se amestecă cu gălbenușurile, se adaugă sare, piper și se pune amestecul peste bacon pe foc și se lasă la fiert pentru un minut. Se adaugă și pastele peste acest sos se amestecă bine și totul se mai lasă pe foc pentru câteva minute.

Pastele carbonara sunt gata. Se servesc calde și cu parmezan ras deasupra.

Paste carbonara la cuptor

300 gr de paste; O ceapă; 2 căței de usturoi; 2 linguri ulei de măsline; 250 gr bacon; 200 gr ciuperci; 300 gr smântână; 4 gălbenușuri; 200 gr cașcaval ras; 50 gr parmezan; Sare, piper.

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert într-un vas încăpător și se lasă timp de câteva minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În uleiul încins se adaugă ceapa, usturoiul și baconul și se lasă la călit timp de câteva minute, până când se înmoaie. Se adaugă și ciupercile și se mai lasă timp de 2 minute.

Pastele se strecoară și se mută într-un vas mare. Se amestecă smântâna și gălbenușurile și se pun peste paste, la fel și amestecul din bacon și ciuperci. Se rad 150 de gr de cașcaval și se amestecă. Se mută toată compoziția într-o tavă încăpătoare pentru cuptor, se presară deasupra restul de cașcaval și se pune la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, până când se rumenește.

Paste la cuptor

5 Rețete de paste carbonara ușor de încercat pentru masa de prânz ori cină.

Nu ezita sa citesti aceste retete simple cu paste! Iti vor face viata mai usoara!

Sursă foto: Shutterstock.com

Share:

administrator

Lasă un răspuns