Va fi asfalt până la mănăstirea Poiana Mărului, după refacerea unui important drum din zona de munte a Buzăului care nu mai fusese modernizat de 40 de ani. Proiectul este finanțat prin PNDL II, are o valoare de aproape 80 de milioane de lei iar perioada de execuție este de maximum 33 de luni. Lungimea tronsonului care va fi complet modernizat este de 24,5 km.

Conducerea Consiliului Județean Buzău a anunțat debutul reabilitării DJ 204C, care pornește din Vintilă Vodă, trece prin Sărulești și Bisoca, până la hotarul cu Vrancea.
Drumul dinspre Poiana Mărului spre Bisoca, pe o porțiune de 2 kilometri, va fi asfaltat în această vară.

”Este un proiect de mare importanță pentru că accesul către tărâmul de vis al județului Buzău va fi mult mai facil atât pentru locuitorii din această zonă, dar și pentru turiști”, a scris pe Facebook Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Marți a fost predat amplasamentul către constructor și au fost demarate oficial lucrările de modernizare a DJ204C – Vintilă – Vodă – Sărulești – Bisoca, proiectul Consiliului Județean Buzău fiind finanțat prin Programul Național de Dezvolatre Locală II.

Președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu a precizat că lucrările vor fi de durată dată fiind complexitatea intervenției, zona fiind una cu probleme din punctul de vedere al stabilității solului.

“Aici va fi o lucrare amplă de reabilitare totala a drumului, se vor face consolidări, se vor face viaducte, se vor reabilita toate podurile și, în sfârșit, și acești oameni dosebiți din această zonă, mă refer atât la cei din Vintilă Vodă, cât și la cei din Sărulești-Bisoca, vor avea posibilitatea să circule pe un drum care să fie la nivelul anului 2020”, a precizat Petre Emanoil Neagu.

Contractul pentru reabilitarea și modernizarea DJ 204C pe tronsonul Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca – limită cu județul Vrancea, pe o lungime de 24,5 kilometri, a fost semnat în vara anului trecut, lucrările de execuție vor dura mai bine de 2 ani și jumătate.

În ceea ce privește firmele care și-au adjudecat licitația pentru reabilitarea Drumului Județean 204C, aici este vorba despre o asociere dintre WFA IMPEX SRL (lider de asociere), CDG INDOCONSTRUCT S.R.L., SC EURO PRIM BUILDING SRL și SC EURO CERAD INTERNATIONAL SRL.Valoarea proiectului se ridică la peste 68 de milioane de lei fără TVA., dar specialiștii CJ vor încerca să schimbe sursa de finanțare astfe încât monernizarea drumului să poată fi realizată cu fonduri europene, cu banii economisiți urmând să fie modernizate alte obiective.

La predarea amplasamentului, au fost prezenți și primarii comunelor Vintilă Vodă, Sărulești și Bisoca. Refacerea drumului va scoate la lumină o zonă turistică a județului Buzău greu accesibilă până acum din cauza drumului pe care nu s-a intervenit de 40 de ani.

Share:

administrator

Lasă un răspuns