Primăria Buzău va plăti nu mai puțin de 2,2 milioane de lei pentru achiziția și montarea a cinci fântâni arteziene în municipiu. Două dintre fântâni vor fi amenajate în Parcul Crâng iar alte trei, în Parcul Tineretului.

Inițiativa primarului Constantin Toma, dezbătută recent în Consiliul Local, a fost însă criticată dur de câțiva consilieri. Aceștia spun că este vorba de risipă a banului public, în condițiile în care în oraș sunt foarte multe alte lucruri de pus la punct.

”În actualul mandat v-am solicitat alocarea de bani pentru amenajarea de parcări, pentru achiziționarea de autobuze noi, pentru sistematizarea intersecțiilor care și acum funcționează pe baza acelor butelii de plastic dar nu ați avut bani. Acum aveți bani pentru fântâni arteziene, ați avut bani pentru spectacole, pentru pomi, panseluțe și pentru clientela politică din consiliul de administrație”, a declarat Constantin Ionescu, consilier al Opoziției din CLM Buzău.

Proiectul a trecut cu 21 de voturi după ce primarul Constantin Toma le-a explicat aleșilor locali că artezienele vor deveni puncte de atracție pentru buzoieni și vor înfrumuseța cele două zone verzi.

Primarul municipiului Buzău a mai declarat că investiția face parte din strategia de îmbunătățire a mediul de viața din municipiu după ce s-a constatat că în ultimii zece ani temperatura medie anuală din oraș a crescut cu 1,3 grade Celsius.

”Parcurile noastre sunt unele sărăcuțe și trebuie să le îmbunătățim. În această îmbunătățire vine și această investiție, respectiv: vom monta pe lacul din Crâng două fântâni arteziene iar în Parcul Tineretului, încă trei fântâni arteziene, care în afară de rolul de a crește atractivitatea celor două parcuri mai are și rolul de a oxigena apa din cele două lacuri deoarece s-a ajuns din cauza încălzirii din ultimii ani să fim nevoiți ca acele alge să le cosim și la două săptămâni”, a fost argumentul edilului.

După aproape un sfert de oră de discuții aprinse, proiectul a fost aprobat cu 21 de voturi. Astfel, parcul Crâng va avea două fântani arteziene ce urmează să fie poziționate simetric față de insula mare a lacului, formând litera”S”.

Fiecare fântână va fi dotată cu 10 jeturi verticale care vor atinge o înălțime de 10 metri. De asemenea, în parcul Tineretului vor fi amenajate trei fântâni arteziene.

Două dintre ele vor fi poziționate pe partea din dreapta a lacului, în fața amfiteatrului, și una pe partea stângă a lacului. Toate cele cinci fântâni vor fi illuminate cu spoturi de tip LED, care vor putea fi controlate individual pentru a fi realizate jocuri de apă și lumină.

Share:

administrator

Lasă un răspuns