Zilele trecute, fumul degajat de incendiul de la rampa de gunoi de grajd a satului Moisica a iritat nu numai căile respiratorii ale localnicilor, ci și nervii autorităților. Sunt acuzați că provoacă incendiile localnicii care nu au contracte cu societatea locală de salubritate.

”(…) Nu reușesc să înțeleg de ce duci plasticele la platforma de gunoi și apoi tot tu, cetățean al comunei Smeeni, dai foc ca să ștergi urmele la ceea ce ai dus acolo! Și, „colac peste pupaza”, tot tu suni la 112 că se întoarce direcția vântului și te sufocă în casă”, a scris Luigi Stănescu, secretarul comunei Smeeni.

Pentru a stopa acest obicei al unora dintre localnicii din Smeeni, consilierul local Răzvan Nicula anunță că va supune discuției în Consiliul Local un proiect de securizare a platformelor.

Acesta presupune achiziționare de la bugetul local al comunei a unui sistem fotovoltaic de supraveghere, care, pentru inceput, va supraveghea rampa de gunoi dintr-un sat al comunei, urmând ca, pe viitor, dacă va fi eficace, acesta să fie extins si la celelalte sate.

Sistemul va fi format dintr-un panou solar care va alimenta o camera de supraveghere, dotata cu conexiune la internet printr-un router 4g, care va înmagazina 24 de ore din 24, imagini video de la rampa de gunoi respectiva.

Imaginile vor fi trimise prin internet de camera, către un server, care le va stoca, iar la nevoie, o persoană desemnată de Consiliul local va putea accesa imaginile respective.

Astfel, oricine are de gând să vină și să depoziteze la rampa respectivă, altceva decât gunoi de grajd, va fi înregistrat de această cameră, iar ulterior va da socoteală în fața autorităților pentru felul în care a acționat.

Share:

administrator

Lasă un răspuns