Străduța 12 Aprilie 372, alată în imediata apropiere a Palatului Comunal, era una dintre cele mai încărcate cu cabluri aeriene. Multe dintre ele asigurau serviciile electronice chiar pentru Primărie. Astăzi, a început etapa de finalizare a proiectului de coborâre în subteran a tuturor cablurilor aeriene și de înlocuire a stâlpilor de iluminat public.

cabluri 4 cabluri 1

Pe strada 12 Aprilie 372, care mărginește Palatul Comunal, este șantier. Mașinile au fost evacuate din parcare și se efectuează ultima etapă a proiectului pentru coborârea cablurilor aeriene în subteran, început de Primărie încă de anul trecut.

Șantierul a fost deschis în urmă cu aproximativ 4 luni de zile, dar a fost închis foarte repede pentru ca Muzeul Județean să poată face descărcarea arheologică.

Fiind o zonă protejată, aflată în imediata vecinătate a monumentului istoric Palatul Comunal, săpăturile nu sunt permise decât cu un aviz de specialitate.

De curând lucrările au fost reluate, canalizațiile au fost construite și cablurile au fost coborâte în subteran.

Urmează să fie înlocuiți și stâlpii de la Electrica, apoi să fie pavate și trotuarele, atât pe strada 12 Aprilie 372, cât și pe  strada Ana Ipătescu.

Până la terminarea lucrărilor, parcările din zonă nu vor putea fi folosite decât parțial. (Corneliu Floriceanu)

Share:

administrator

Lasă un răspuns