Autorităţile buzoiene au efectuat numeroase descinderi în târguri, pieţe, spaţii aglomerate şi centrele comerciale din judeţ, pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Descinderile au vizat şi câteva nunţi şi botezuri cu mulţi invitaţi. Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 69.000 de lei.

amenzi masti 2 amenzi masti

La acţiuni au fost verificate aproximativ 240 de societăţi comerciale, 200 de locaţii de interes, precum restaurante, parcuri, locuri de joacă, gări, autogări, pieţe, târguri, 150 de mijloace de transport şi au fost legitimate peste 3.000 de persoane. Au fost angrenaţi în acţiune peste 600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, inclusiv reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. În talcioc nu puține au fost persoenele descoperite că nu poartă masca de protecție.

În cadrul acțiunilor de control au participat și echipe ale Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Astfel, au fost verificate și piețele, dar și magazinele alimentare.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 383 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19, dintre care 359 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală instituite prin lege în această perioadă. Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 69.000 de lei. (Mirela Copariu)

Share:

administrator

Lasă un răspuns