Pasajul subteran de pe Bulevardul Unirii, din municipiul Buzău, a fost dat în folosință, după 30 de ani de când a fost lăsat în paragină. Reabilitarea acestuia a costat 600.000 de lei, bani din bugetul local al municipiului Buzău. Lucrările au durat aproximativ opt luni.

Amenajarea pietonală va fi utilizată şi ca spaţiu expoziţional. „Istoria județului Buzău” este tema primei expoziții care va fi organizată în incinta de sub Bulevardul Unirii.

Pasajul beneficiază de instalație de scurgere a apei, în caz de inundații. De asemenea, noul obiectiv, iluminat cu leduri, este monitorizat video 24 de ore din 24, prin centrul de supraveghere al Poliției Locale.

Pasajul a fost construit în anii `80, când a și funcționat câțiva ani, după care a fost închis. Proiectul a fost repus pe tapet la începutul anilor 2000, când s-au și început lucrările de reamenajare.

Numai că, în proiect, s-au prevăzut și două construcții, la cele două capete, care au iscat un scandal uriaș. Preotul Mihail Milea și enoriașii Catedralei Sf. Sava au protestat în repetate rânduri pentru demolarea construcțiilor de la cele două capete ale pasajului.
În final, la insistențele enoriașilor, lucrarea a fost oprită, construcțiile demolate, iar gurile pasajului acoperite.

Share:

administrator

Lasă un răspuns