Ceapa verde, salata, ridichile și usturoiul verde sunt primele legume românești care au apărut pe tarabele din piețe. Sunt mai mici decât cele din import, însă gustul și prospețimea lor sunt calități care atrag mulți clienți. Deocamdată, tarabele cu produse autohtone sunt numărate pe degete însă ele se vor înmulți rapid dacă vremea va ține cu legumicultorii.

Agricultorii din bazinul legumicol Buzău au plantat verdețurile în sere și solarii încălzite înainte de Crăciun şi au avut noroc de vreme bună. Producţia a ieşit mai devreme decât în alți ani.

Taraba lui Vasile din Vadu Pașii, comună de lângă orașul Buzău, are permanent clienți în aceste zile. S-a aflat deja că a adus verdețuri din propria gospodărie și din fericire pentru el sunt mulți cei care caută gustul și prospețimea trufandalelor locale.

”Prețurile nu sunt de speriat. Salata mai mică la 1,50, salata potrivită ca mărime, 2,50, ridichile 2 lei, ceapa verde 2 lei iar usturoiul verde, 2 lei”, spune Constantin Vasile, legumicultor.

Ceapa, salata ori ridichile autohtone sunt la concurenţă cu legumele din import, din piață, dar mai ales cu cele din supermarketuri. acă temperaturile vor fi în continuare ridicate, tarabele din pieţe vor fi pline de legume româneşti la începutul lunii viitoare.

Share:

administrator

Lasă un răspuns