GreenWEEE International, lider de piață în tratarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), sărbătorește 10 ani de activitate. Încă de la deschiderea primei linii de producție, fabrica GreenWEEE a reciclat peste 8 milioane de bucăți de frigidere, televizoare, monitoare și telefoane mobile, acestea fiind câteva din multele echipamente electrice care intră pe poarta fabricii.

Doar prin reciclarea unui frigider, GreenWEEE economisește echivalentul de CO2 al emisiilor făcute de o mașină care înconjoară de două ori planeta Pământ.

Compania și-a început activitatea de producție în anul 2009, atunci când s-a inaugurat singura linie de reciclare din România destinată tratării aparatelor de răcire, conformă cu standardele europene şi cu standardele internaţionale BATRRT (Best Available Techniques of Recovery, Recycling and Treatment), dar şi liniile destinate reciclării echipamentelor informatice şi aparatelor electrocasnice de mici dimensiuni, IT&C.

La 10 ani de la deschidere, GreenWEEE își desfăsoară activitatea în două fabrici de reciclare în România (la Buzău și la Campia Turzii), având o capacitate totală de tratare de 100 000 tone/an, cu un numar de peste 400 de angajați și cifra de afaceri în anul 2018 de peste 20 milioane EUR. GreenWEEE reciclează toate categoriile de deșeuri menționate în legislație, baterii și acumulatori uzați, cabluri și componente din industria automotive.

”Aniversarea de zece ani reprezintă o piatră de hotar în businessul nostru, dar și în industria reciclării. GreenWEEE a contribuit activ la recuperarea decalajelor cu care s-a confruntat România în domeniul colectării şi reciclării deşeurilor de echipamente electrice și electronice, în acest moment având capacitatea de a recicla toată cantitatea de DEEE pe care țara trebuie să o îndeplinească ca țintă de colectare, conform OUG 5/2015, în urma transpunerii Directivei 2012/19/UE.

Este un sentiment de maximă mulțumire să ne uităm înapoi la toate realizările importante și le mulțumim partenerilor noștri pentru sprijinul și rolul integral pe care l-au jucat în acești ani. Echipa noastră dedicată a crescut, ca și abilitățile noastre, pentru a recicla tot fluxul de DEEE-uri colectat, care revine ulterior în circuitul economic”, a declarat Marius Costache, Director General GreenWEEE.

re_GreenZL129

La fabricile GreenWEEE ajung echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice, echipamente informatice şi de telecomunicaţii, baterii, cabluri sau componente din industria automotive. Deșeurile provin de pe piața locală, de la operatori economici autorizați pentru preluarea responsabilitatii producătorului, prin colectare de la persoane fizice, cât și prin contracte cu mari producători sau retaileri de electronice.

Investițile în valoare de 25 milioane EUR se reflectă în activitatea companiei, fiind una din cele mai sigure și perfomante în industria reciclării DEEEurior din Europa. Timp de 10 ani compania a conservat prin reciclare mai mult de 2 milioane de tone de CO2 și este certificată WEEELabex, o etichetă internațională de excelență recunoscută pentru tratarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Reciclarea monitoarelor din cei 10 ani de activitate au salvat 122 milioane de litri de apă potabilă și a prevenit generarea de aceeași cantitate de apă reziduală. Aceeași cantitate de apă a fost folosită de 1,630,000 persoane pentru a face duș într-o saptămână.

Reciclarea unui singur telefon mobil economisește suficientă energie cât să asigure funcționarea unui laptop timp de 44 ore. Reciclarea unui telefon mobil economisește 860 kg CO2, echivalentul distanței parcurse de o mașină de la București – Bruxelles și înapoi.
Un tub catodic al unui televizor polueaza 50 de metri pătrati de sol timp de 30 de ani.

GreenWEEE face parte din parcul integrat de reciclare Green Group, prezent de 16 ani pe piața din România, alături de: GreenTech (cel mai mare procesator european pentru deșeuri PET), GreenFiber International (lider european in producția de fibră sintetică), GreenLamp Reciclare (singură fabrică din România care reciclează echipamente de iluminat), GreenGlass Recycling (cea mai mare fabrică de procesare a deșeurilor de sticlă), Total Waste Management (furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor și operatorul proiectului de colectare inteligentă, SIGUREC).

Share:

administrator

Lasă un răspuns