Muncitorii angrenați în construcția noului pod de la Vadu Pașii  fac ultimele pregătiri, pentru una dintre cele mai importante etape, de ridicare pe piloni a ultimelor două secțiuni ale tablierului, cu macarale de mare capacitate, lucrări programate pentru luna noiembrie.

În acest moment sunt în plin avânt, operațiunile de amenajare ale tablierelor și de turnare a căii de rulare, pe primele trei tronsoane metalice ale podului, montate încă de anul trecut pe malul dinspre orașul Buzău.

După fixarea tăblierelor pe toată lungimea podului, urmează ca muncitorii să toarne covorul asfaltic, operațiune care ar putea demara la începutul lunii decembrie, dacă vremea va ține cu constructorul.

Capătul podului dinspre Municipiul Buzău a fost déjà conectat la drumul județean, urmând ca luna viitoare să fie finalizate lucrările la celălalt capăt dinspre localitatea Vadu Pașii.

Termenul de finalizare a lucrării a tot fost prelungit din primăvara anului trecut, din cauza viiturilor puternice care au măturat tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului.

Lucrările ar fi fost deja terminate dacă anul trecut natura nu ar fi distrus cele două secțiuni, care erau deja aduse și puse  pe poziție pe albia răului Buzău.

În primăvară se avansa ca termen de finalizare a construcției, luna noiembrie, însă datele din teren arată că pagubele produse de furia naturii, au fost mult mai mari decât se estimase inițial.

Lucrarea este executată de un consorțiu ce are în componență, societatea SC Integral SA Buzău.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

 

 

Share:

administrator

Lasă un răspuns