Cel mai prost drum național de acces spre Litoral, care nu a fost reparat capital niciodată, se află într-un proces de reabilitare limitat, pe anumite segmente cu probleme, între localitățile Smeeni și Pogoanele.

Drumul național 2 C are leagă orașele Buzău și Slobozia este folosit de automobiliștii din Buzău și Moldova pentru a ajunge în stațiunile de la Marea Neagră.

Drumul traversează o parte a Bărăganului, trecând prin orașele Pogoanele și Amara și nu a fost niciodată reparat integral.

Șoferii sunt surprinși de lucrările demarate, mai ales că pe această porțiune de drum, rar s-au putut vedea utilaje la lucru.”E doar o cârpăceală făcută așa pe final de an, într-o perioadă electorală. E greu de crezut că vom putea circula decent măcar pe porțiunea de drum din Buzău” crede un șofer oprit în trafic, pe perioada cât se circulă alternativ pe o bandă.

Repararea drumului pe toată porțiunea spre Slobozia ar presupune refacerea fundației din beton, afectată în ultimii 30 de ani de traficul greu spre portul Constanța. Surse din cadrul companiei naționale de drumuri spun că sunt semnale că anul viitor, acest drum cu probleme ar putea intra într-o reabilitare completă.” Aceste reparații sunt costisitoare și nu sunt bani însă sunt speranțe că din primăvara anului viitor vom începe o reabilitare completă a acestui drum..Calea rutieră a fost construită pe fundație de beton fiind vorba de un drum strategic în caz de război, reabilitarea fiind acum ceva mai scumpă”, au declarat, sub protecţia anonimatului, un angajat al CNADNR.

Share:

administrator

Lasă un răspuns