Dezvoltarea municipiului și a județului Buzău este obiectivul principal al Primăriei și al Consiliului Județean Buzău. Cele două instituții administrative au stabilit să realizeze mai multe obiective în acest sens, printre care și înființarea Zonei Metropolitane Buzău. Din această zonă ar trebui să facă parte toate localitățile aflate pe o rază de 30 de kilometri în jurul Municipiului reședință de județ.

buzau zona metropolitanaZona Metropolitană Buzău este unul dintre obiectivele comune pe care primarul Toma și președintele CJ, Petre Emanoil Neagu și-au propus să le realizeze în acest mandat, umăr la umăr.

Ideea a început să prindă contur o dată cu extinderea transportului urban de persoane și în localitățile din jurul Municipiului Buzău.

Odată înființată Zona Metropolitană, ar putea fi accesate mult mai multe finanțări europene și guvernamentale pentru realizarea unor proiecte de anvergură.

Zona Metropolitană Buzău ar putea cuprinde cele 62 de localități în care a ajuns Trans Bus-ul până acum, dar și alte zone cu care au fost dezvoltate relații de cooperare în mai multe domenii.

Conform planului de dezvoltare a teritoriului național, zona metropolitană cuprinde întreg teritoriul administrativ al orașului centru polarizant și al UAT-urilor pe o rază de 30 de kilometri.

Până în prezent, în România există 22 de zone metropolitane. (Corneliu Floriceanu)

Share:

administrator

Lasă un răspuns