Începând de anul viitor, buzoienii vor putea circula cu autobuze electrice. Nouă asemenea mijloace de transport, achiziţionate cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale, vor fi distribuite la Buzău, în cadrul unui program naţional finanțat de Ministerul Dezvoltării. Municipiul Buzău va beneficia de 9 autobuze electrice ce vor fi deservite de 3 staţii de încărcare rapidă şi 9 staţii de încărcare lentă.
autobuz-electricMinisterul Dezvoltării a finalizat procedura de atribuire a achiziţiei pentru  9 autobuze electrice destinate transportului public în patru oraşe.

Totodată, vor fi instalate şi trei staţii de încărcare rapidă şi nouă staţii de încărcare lentă. Modernele mijloace de transport ar urma să fie folosite în anumite perioade din zi în care sunt mai puţini călători.

Nu mai puţin de 9 autobuze electrice, achiziţionate de Ministerul Dezvoltării Regionale în cadrul unui program naţional, vor circula pe străzile oraşului în viitorul apropiat. Ele vor avea 12 metri lungime, o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie maximă de 105 kilometri. 

Vor fi dotate cu internet wi-fi, camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi.  Noile mijloace de transport ar urma să fie folosite în anumite perioade din zi în care sunt mai puţini călători. Conducerea Primăriei Buzău estimează că cele 9 autobuze electrice ar urma să fie aduse în parcul societăţii cel târziu la începutul anului 2021.

Valoarea investiţiei pentru Buzău se ridică la aproximativ 25 de milioane de lei.  Finanţarea proiectului este asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, ce vizează „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

Municipalitatea intenţionează să achizţioneze, pe viitor, încă zece autobuze electrice, în cadrul unui proiect cu fonduri europene. (Mirela Copariu)

Share:

administrator

Lasă un răspuns