Citigroup Inc a declarat joi că a emis cea mai mare obligațiune socială din sectorul privat pentru locuințe la prețuri accesibile, parte a unei inițiative de peste 1 miliard de dolari anunțată la începutul acestui an pentru combaterea inegalității rasiale.

Tranzacția, care constă dintr-un non-apel de 2,5 miliarde de dolari pe 4 ani, cu 3 ani fixați la emiterea de note cu rată variabilă, se adaugă la creșterea anunțurilor de obligațiuni sociale făcute în timpul pandemiei de coronavirus.

„Această tranzacție reprezintă un următor pas important în extinderea angajamentului Citi de a se asigura că toate familiile au acces la locuințe sigure și accesibile”, a spus șeful executivului Mike Corbat.

Citi, a treia cea mai mare bancă din SUA, a dezvăluit inițiativa sa de miliarde de dolari pentru a sprijini comunitățile de culoare în timpul verii, incluzând o presiune semnificativă pentru a spori proprietatea asupra minorităților rasiale.

Banca a încheiat un parteneriat cu femei, firme veterane și minoritare pentru a executa afacerea.

Obligațiunile sociale, un tip de datorie care canalizează veniturile către proiecte benefice din punct de vedere social, au devenit mai populare în acest an, pe măsură ce interesul pentru investițiile etice a crescut în timpul pandemiei globale COVID-19.

Emiterea titlurilor de creanță a crescut la 85 miliarde dolari anul acesta până acum de la 10,6 miliarde dolari în aceeași perioadă a anului 2019, potrivit datelor Refinitiv.

Bank of America a emis o obligațiune de 1 miliard de dolari în luna mai, a cărei încasare va fi împrumutată spitalelor non-profit, căminelor de bătrâni și producătorilor de echipamente pentru asistență medicală.

Acesta a emis separat o obligațiune de sustenabilitate de 2 miliarde de dolari, cu scopul de a oferi finanțe mai accesibile pentru comunitățile negre și hispanico-latino.

Citeste continuarea Citigroup emite cea mai mare legătură socială din sectorul privat

Share:

administrator

Lasă un răspuns