Piețele financiare s-au prăbușit în întreaga lume pentru a doua zi în această săptămână, pe fondul îngrijorării că o creștere a cazurilor de coronavirus va afecta în continuare recuperările economice provizorii.

Indicii majori din SUA au scăzut cu 3,4% sau mai mult, în timp ce bursele europene au înregistrat, de asemenea, scăderi abrupte.

FTSE 100 din Marea Britanie s-a încheiat cu aproape 2,6% mai puțin, iar Dax din Germania a scăzut cu 4,2%.

Declinurile au fost foarte răspândite, deoarece investitorii au vândut acțiuni în favoarea unor active mai puțin riscante, cum ar fi dolarul SUA.

În SUA, firmele de turism și energie, care sunt sensibile la îngrijorările legate de pandemie, au suferit unele dintre cele mai mari pierderi.

Companiile de tehnologie au fost, de asemenea, afectate.

Acțiunile de pe Google, Facebook și Twitter au scăzut cu peste 5%, întrucât șefii lor au fost îngrijorați de senatorii din Washington cu privire la modul în care firmele ar trebui să modereze discursul pe platformele lor.

Sentimentul negativ s-a revărsat pe piețele asiatice joi, cu ASX 200 australian în scădere cu 1,6%, în timp ce în Hong Kong indicele Hang Seng a scăzut cu 1,2%.

Cu toate acestea, aceste căderi au fost modeste comparativ cu bursele din SUA și Europa.

În Marea Britanie, companiile miniere de pe FTSE 100 au fost lovite, în timp ce pe indicele francez CAC 40, care a scăzut cu 3,4%, producătorul auto Renault a fost cel mai mare pierzător cu o scădere de 8%.

Temerile coronavirusului

Declinurile marchează o a doua zi de căderi abrupte în această săptămână, care a văzut multe țări raportând un număr record de noi cazuri de coronavirus, ducând la tensiuni în sistemele de sănătate și restricții de blocare noi în Franța și Germania.

Dow s-a închis cu 3,4% mai puțin, pierzând peste 900 de puncte pentru a se încheia la un nivel văzut ultima dată la sfârșitul lunii iulie.

S&P 500 și Nasdaq s-au retras la nivelurile din septembrie, scăzând cu 3,5% și, respectiv, cu 3,7%.

În schimb, piețele financiare din Asia, unde virusul este văzut ca fiind sub un control mai bun, s-au descurcat mai bine.

Miercuri, indicii japonezi Nikkei și Hang Seng din Hong Kong au închis aproximativ 0,3%.

În SUA, investitorii sunt, de asemenea, la un pas înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

O înfrângere a actualului președinte Donald Trump ar putea duce la o reglementare mai dură pentru unele sectoare, inclusiv tehnologie și petrol și gaze.

Citeste continuarea Bursele se scufundă în mijlocul alarmei de creștere a cazurilor Covid

Share:

administrator

Lasă un răspuns