Samsung Electronics a raportat venituri record de 59 miliarde de dolari (45,4 miliarde de lire sterline) în al treilea trimestru.

Veniturile puternice au fost alimentate de o creștere de 50% a vânzărilor de telefoane inteligente, în timp ce profiturile din microcipuri au crescut cu 82%.

Gigantul tehnologic coreean a înregistrat un profit net pentru al treilea trimestru de 8,3 miliarde de dolari, o creștere de 49% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Afacerile mobile și cu cipuri ale Samsung au fost probabil stimulate de sancțiunile SUA împotriva rivalului său chinez Huawei.

Creșterea vânzărilor reflectă probabil consumul Samsung în cota de piață a Huawei, deoarece restricțiile SUA au lovit gigantul chinez al telecomunicațiilor. Huawei a depozitat cipuri înainte de posibilele sancțiuni din SUA.

În august, departamentul de comerț din SUA a declarat că va impune sancțiuni oricărei companii străine care a vândut cipuri către Huawei fără a obține mai întâi o licență.

Administrația Trump a vizat o serie de firme de tehnologie chineze din motive de securitate națională, inclusiv Huawei, TikTok și WeChat.

Samsung a asistat, de asemenea, la o creștere puternică a vânzărilor de televizoare și electrocasnice premium în perioada iulie-septembrie.

Cipuri în plină expansiune

Rezultatele puternice ale Samsung vin pe fondul unei consolidări în industria microcipurilor din SUA.

Microcipurile au o gamă largă de aplicații și se găsesc în produsele cu amănuntul, cum ar fi telefoanele inteligente și electronice de larg consum, precum și în infrastructura comercială, cum ar fi centrele de date.

În această săptămână, gigantul producător de cipuri AMD a anunțat că va cumpăra Xilinx cu 35 de miliarde de dolari, plătind o primă pentru rivalul său într-un acord aproape record.

Luna trecută, Nvidia, producător de cipuri grafice, a fost de acord să cumpere Arm, producător de cipuri britanic Arm de la Softbank, pentru 40 miliarde de dolari.

Consolidarea a fost alimentată de creșterea prețurilor acțiunilor Nvidia și AMD, ceea ce le-a lăsat cu bani pentru a investi.

Citeste continuarea Samsung vede creșterea vânzărilor din interdicția rivalului Huawei

Share:

administrator

Lasă un răspuns