Preşedintele ales al instituţiei, precum şi cei 27 de consilieri judeţeni ale căror mandate au fost validate de Tribunalul Buzău, au depus jurământul de credinţă într-un cadru restrâns și cu respectarea regulilor de distanțare fizică impuse de pandemia de coronavirus.

În legislatura 2020-2024, social-democraţii vor avea majoritate în Consiliul Judeţean din Buzău dar și funcția de președinte.

Un număr de 18 consilieri judeţeni aleşi pe lista alianței PSD-PRO România, 6 consilieri PNL şi 3 consilieri aleşi pe lista PMP vor face parte din Consiliul Judeţean Buzău în următorii 4 ani.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, pentru următorii patru ani, social-democratul Petre Emanoil Neagu, a obţinut la alegerile locale din 27 septembrie al doilea mandat în fruntea instituţiei.

Consiliul Județean se va întruni în şedinţă ordinară, în următoarele zile, pentru a-i desemna pe cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei şi pentru constituirea comisiilor de specialitate.

În funcţie de pregătirea profesională, fiecare consilier va face parte dintr-o comisie de specialitate, în care se vor dezbate probleme juridice, de sănătate sau educaţie.

Share:

administrator

Lasă un răspuns