Termenul pentru depunerea, la Birourile electorale de circumscripţie, a listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a expirat joi. La Buzău, majoritatea formațiunilor au depus listele la BEJ pe ultima sută de metri.

În prezența liderului PSD, Marcel Ciolacu, social-democrații buzoieni s-au prezentat la Biroul Electoral Județean, la orele prânzului. Ca și în urmă cu patru ani, listele cu candidați pentru Senat și Camera Deputaților conțin mai multe surprize.

Dacă pe lista pentru Senat a PSD Buzău, pe primele două poziții se regăsesc în continuare Lucian Romașcanu și Liliana Sbîrnea, la Camera Deputaților, situația este cu totul diferită.

Dintre deputații în funcție, pe lista PSD se află doar președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. Pe poziția a doua a fost plasat Andi Cristea, fost europarlamentar, urmat de Romeo Lungu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean.

Pe alte poziții eligibile se mai află profesorul Laurențiu Țepeluș, de la Colegiul Hasdeu, dar și Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean.

Joi după-amiază, alte două formațiuni politice s-au înscris în lupta electorală pentru Parlamentul României.

Filiala Buzău a PRO România a depus la BEJ listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților. Felix Rache, președintele formațiunii la Buzău și vicepreședinte la nivel național, este cel care deschide lista pentru Camera Deputaților.

Al doilea pe lista candidaților pentru Camera Deputaților este George Sava, fost prefect de Buzău.

Gabriel Petrea, directorul Universității Politehnice București și deputat în Parlamentul României, deschide lista pentru Senat a PRO România Buzău.

După PRO România și liderii PMP Buzău au ajuns la Biroul Electoral Județean pentru a se înscrie în cursa pentru locurile din Senat și Camera Deputaților.

Primul pe lista PMP Buzău pentru Camera Deputaților este deputatul Adrian Mocanu, iar lista de la Senat este deschisă de senatorul în funcție, Dorin Bădulescu.

Tot joi a depus lista de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie și Alianța USR Plus Buzău. Lista celor care se avântă în cursa electorală pentru Alegerile Parlamentare este deschisă de Emanuel Ungureanu, la Camera Deputaților, și de Mihai Răzvan Moraru, la Senat.

Liberalii buzoieni, în frunte cu noul președinte interimar al organizației județene a PNL, Gabriel Avrămescu, au depus listele cu candidați miercuri după amiază.

Lista PNL pentru Camera Deputaților este deschisă de către președintele organziației județene, Gabriel Avrămescu. Pe locul doi se află Claudia Benchescu, fost consilier în Parlamentul European și consiliera ministrului Economiei, care ulterior a ocupat un post de conducere în cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară.

Pe locul 3 la Camera Deputaților se află omul de afaceri Mircea Posea. La Senat, primul loc pe listă îl ocupă Vlad Pufu, antreprenor media, președintele interimar al Organizației Municipale a PNL Buzău.

Pe al doilea loc este Viorel Holban, președintele Organizației PNL Râmnicu Sărat.

Share:

administrator

Lasă un răspuns