Membrii Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase au decis ca 6 echipe de specialiști să plece de joi în teren pentru a constata pagubele suferite de fermieri din cauza secetei pedologice.

“Am solicitat membrilor Grupului tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență ca toate verificările din teren să se desfășoare obiectiv, conform calendarului stabilit, fără a se ține cont de criterii politice și fără excluderea suprafețelor mici, fiindcă fiecare fermier trebuie ajutat. Îmi doresc în acest fel să avem o imagine clară a situației din agricultură și să trimitem cu celeritate către Ministerul Agriculturii solicitări pentru a aloca fonduri care să-i ajute pe fermieri”, a declarat prefectul Leonard Dimian.

Primele verificări se vor desfășura în 36 de localități ale județului, unde au fost primite de către UAT-uri notificări din partea agricultorilor care au suferit pagube în culturi. După ce se vor finaliza inspecțiile din teren, situațiacompletă va fi adusă și în atenția membrilor Comitetului pentru Situații de Urgență, apoi va fi trimisa către Ministerul Agriculturii.

otodată, după inspecțiile desfășurate în teren de către specialiști, fermierii vor putea trece la etapa de ”întoarcere a culturii”.

Share:

administrator

Lasă un răspuns