Prefectura anunță că municipiul Buzău și comunele Unguriu și Zărnești au depășit, joi, rata de 1,5 infectări la mia de locuitori. Pentru cele trei localități, DSP a propus măsuri care au fost adoptate în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și care se vor aplica pe o perioadă de 14 zile, urmând să fie reevaluate la finalul acestei perioade.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și desfășurarea în aer liber a spectacolele, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;

Ativitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Cele trei localități buzoiene unde rata de incidență este mai mare de 1,5/1000 locuitori sunt: Unguriu, cu 2,22 infectări/1000 locuitori, Zărnești, cu 1,64/1000 locuitori și municipiul Buzău, cu 1,57/1000 locuitori.

Joi, în cadrul ședinței CJSU, au fost adoptate mai multe măsuri suplimentare pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.

Începând cu data de 15 octombrie 2020, pe raza județului Buzău se dispune obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 50 metri pe domeniul public din jurul unităților de învătământ preuniversitar, cu marcarea zonei prin grija autorităților publice locale.

Obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice deschise aglomerate (piețe, târguri, stații de autobuz, gări, autogări, spații de recreere și agrement, obiective turistice, etc).

Măsurile stabilite vor fi aplicate pe toată perioada stării de alertă. Autoritățile publice locale vor afișa la loc vizibil prevederile acestei hotărâri și vor verifica respectarea măsurii de purtare a măștilor de protecție.

Share:

administrator

Lasă un răspuns