Focarul de coronavirus de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca se extinde rapid. În weekend, a fost raportat și un deces din rândul pacienților pozitivi. Este vorba despre un bărbat de 76 de ani, care a murit la doar o zi după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. La nivelul unității medicale a fost demarată o anchetă.

Bărbatul era internat în secția în care ajung pacienții aflați sub incidența Codului Penal. Acesta suferea de Alzheimer dar și de alte afecțiuni.

Sâmbătă, în urma testului pentru COVID-19, bărbatul a fost depistat pozitiv și transferat într-un modul special amenajat în curtea spitalului. Medicul de gardă a decis transferarea la o unitate spitalicească de suport COVID, după ce a observat că starea pacientului s-a agravat.

A ajuns la secția de Pneumoftiziologie de la secția Conragioase. Medicul care l-a văzut a refuzat însă internarea lui, pe motiv că nu sunt locuri suficiente. Pacientului i s-a prescris tratament și a fost dus înapoi la Săpoca, unde s-a stins 24 de ore mai târziu.

La nivelul spitalului a fost demarată o anchetă epidemiologică. Cei șase colegi de salon ai bărbatului au fost testați, urmând ca rezultatele să fie primite în cel mai scurt timp.

La Ojasca, secție exterioară a Spitalului Săpoca, sâmbătă au fost anunțate 32 de cazuri de infecție cu coronavirus. Dintre acestea, 29 cazuri s-au intregistrat in rândul pacienților și 3 in rândul personalului. Duminică, alte 17 îmbolnăviri au fost confirmate la Ojasca.

Iar luni, o asistentă și o infirmieră au fost testate pozitiv. Astfel, numărul total al cazurilor a ajuns la 51.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a hotărât izolarea acestor pacienți pe secția de la Ojasca, unde a fost amenajat un etaj pentru COVID-19 și de unde atât pacienții pozitivi, cât și contacții lor direcți nu au voie să părăsească saloanele.

Starea lor de sănătate a fost evaluată de către medici; li s-au făcut investigații și s-a decis ca bolnavii cu teste pozitive pentru COVID-19 să fie tratați pe secția unde sunt internați, mai ales că aceștia prezintă simptome ușoare.

Urmează să fie testat întreg personalul care își desfășoară activitatea pe aceste pavilioane precum și pacienții care prezintă simptome specifice COVID-19. De asemenea, s-au aplicat procedurile de curățenie și dezinfecție cu o firmă specializată și s-au intensificat măsurile de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire a SARS-Cov-2.

Share:

administrator

Lasă un răspuns