Categories: Actualitate

Ai probleme de mobilitate? Iată cum poți să te bucuri în continuare de viață!

Mobilitatea devine o problemă pentru mulți adulți în vârstă, pentru că anumite boli precum accidentul vascular cerebra și artrita severă sau accidentările pot să le afecteze capacitatea de a se deplasa.

Când se întâmplă acest lucru, activitățile pe care le făceai înainte devin prea dificil de făcut. Vestea bună este că problemele în această privință nu înseamnă sfârșitul unei vieți fericite și împlinite. Există anumite lucruri pe care le poți face în viața de zi cu zi pentru a te distra și a îți menține starea de spirit bună, fără să fie nevoie să te miști foarte mult.

Iată activități potrivite și pentru persoanele în vârstă care nu se pot deplasa, care te vor umple de energie pozitivă!

  • Citește

citești este, la orice vârstă, o activitate plăcută. Mai ales când trebuie să petreci timpul mai mult stând, cărțile sunt o modalitate bună de a reduce stresul și de a-ți menține creierul în formă. 

  • Fă exerciții fizice

Mobilitatea redusă nu înseamnă că nu te poți bucura de efectele pozitive ale exercițiilor fizice asupra corpului și a stării de spirit. Există multe exerciții care se efectuează stând pe scaun, inclusiv de yoga. Poți să încerci și exerciții în picioare, folosind un cadru de mers pentru stabilitate.

  • Petrece timp afară

Timpul petrecut în natură e oricând un prilej de relaxare și o modalitate bună de a-ți îmbunătăți starea de spirit. Chiar dacă din cauza problemelor de mobilitate poți sta doar puțin pe bancă sau undeva lângă casă, te vei destinde și vei uita de griji.

Ca să-ți fie mai ușor să vezi mai mult din lume, poți să apelezi la o tricicletă electrică, pentru care nu ai nevoie de permis. Acest tip de vehicul e potrivit atât pentru atunci când ieși în curte, cât și pentru atunci când vrei să ieși pe stradă. Folosind o tricicletă electrică, vei putea deveni mai independent și nu va trebui să apelezi atât de des la ajutorul celor din jur.

  • Bucură-te de activități creative

Activitățile creative sunt o modalitate distractivă de a-ți petrece timpul. Acestea includ desenatul, pictatul, sculptatul, precum și alte idei inedite ca organizarea albumelor de familie.

Manifestarea creativității are beneficii pentru sănătate pentru persoanele care se confruntă cu boli cronice, pentru că le ajută să treacă peste emoțiile negative, să reducă stresul și anxietatea și să aibă un parcurs mai bun al bolii.

  • Găsește noi activități pentru timpul liber

Pentru că ai mult timp la dispoziție, poți încerca mai multe tipuri de activități, pentru a găsi ceva care să te intereseze. Câteva idei sunt să croșetezi, să tricotezi, să îngrijești plantele la ghiveci, să înveți o limbă străină sau să cânți la un instrument muzical. 

Pe lângă activitățile de mai sus, poți pur și simplu să te uiți la filme, documentare și seriale, sau să asculți muzică. Filmele te ajută să uiți pentru câteva ore de probleme, iar muzica are efecte pozitive asupra stării de spirit.

Persoanele în vârstă care se confruntă cu probleme de mobilitate nu trebuie să se descurajeze, pentru că sunt multe activități pe care le pot desfășura fără efort fizic. Privește această perioadă a vieții ca pe o ocazie să te ocupi de hobby-urile pentru care nu ai avut timp înainte.

Sursa foto: Storyblocks.com

redactie

Recent Posts

Cum sa elimini excesul de apa si sa slabesti in mod natural!

Eliminarea excesului de apa din organism poate fi un pas important in procesul de slabire…

o lună ago

Aparatul cu ultrasunete anti dăunători nu trebuie să lipsească din casa ta. Iată de ce!

În mod obișnuit, dăunătorii apar în locuința noastră în momentele în care ne așteptăm cel…

3 luni ago

De ce a devenit labioplastia una dintre cele mai cerute operații în România

Labioplastia, sau reconstrucția labiilor, se numără printre procedurile de chirurgie estetică cu o cerere în…

3 luni ago

De sărbători răsfață-te cu un pat cosmetic profesional!

Ah, sărbătorile! Acea perioadă magică a anului când ne gândim la odihnă, relaxare și, de…

6 luni ago

Avantajele pe care DC Real Solutions le oferă atunci când ai nevoie de o imprimantă

Imprimantele sunt instrumente esențiale în viața de zi cu zi a oamenilor, indiferent că vorbim…

7 luni ago

Descoperă cel mai rapid mod de a obține un Certificat Constatator online

În lumea afacerilor, timpul este de esență. Orice proces care economisește timp și elimină formalitățile…

11 luni ago

This website uses cookies.