Reducerea numărului de evenimente rutiere soldate cu victime se numără printre efectele colaterale ale restricțiilor din pandemia de coronavirus. În 2020, în județul Buzău, s-au înregistrat cu 31 la sută mai puține de accidente rutiere grave decât în 2019.

Totodată, la fel de mult a scăzut și numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma evenimentelor rutiere.

„În 2020, pe drumurile din județ s-au produs 97 de accidente rutiere grave, cu 31 la sută mai puține decât în 2019. Scăderi au fost înregistrate și în ceea ce privește numărul persoanelor decedate, 34, dar și al persoanelor rănite grav, respectiv 74”, ne-a declarat comisarul șef Silviu Dinu, șeful Poliției Rutiere Buzău.

De asemenea, ca urmare a restricţiilor de circulaţie impuse prin Starea de urgenţă şi Starea de alertă, pe şoselele din judeţ s-au înregistrat, față de anii precedenți, mai puține accidente ușoare, soldate doar cu pagube materiale.

„Principalele cauze care au generat accidentele rutiere, în 2020, în județul Buzău, au fost indisciplina pietonilor, pătrunderea pe contrasens, viteza neadaptată condițiilor de drum și neacordarea priorității de trecere, pietonilor sau altor autovehicule”, a mai declarat Silviu Dinu, șeful Poliției Rutiere din Buzău.

Pentru a menţine acest trend descrescător, poliţiştii rutieri din Buzău vor desfăşura, în 2021, ample campanii de prevenire a accidentelor de circulație.

Share:

administrator

Lasă un răspuns