Comuna Vadu Pașii se pregătește de un aflux al investițiilor în anul curent, grație a trei investiții majore care depășesc 50 de miloane de euro. Noul pod peste râul Buzău, reabilitarea DJ203 K dar și un proiect complex de implementare a infrastructurii de gaze naturale, vor transforma din temelii localitatea.

Comuna de peste râul Buzău, Vadu Pașii este pe cale să facă un pas uriaș în domeniul infrastructurii.

O aducțiune cu gaze, care va deservi peste 5000 de abonați are șanse ridicate să obțină punctaje maxime, fiind dată ca și eligibilă la finanțare.

Prosperitatea va veni la Vadu Pașii, odată cu darea în folosință a noului pod peste râul Buzău și a derulării investițiilor de peste 10 milioane de euro, în alimentarea cu gaze. „Sigur că rețeaua de gaze ne va face mult mai atractivi pe piața investițiilor, dat fiind faptul că suntem și foarte aproape de municipiul Buzău..Deocamdată investitorii găsesc la noi, terenuri ieftinè dar și o infrastructură modernă. Noul pod de la Vadu Pașii aflat în execuție va deschide și el calea către noi oportunități de afaceri în zonă. Avem avantajul terenurilor mai ieftine și din acest motiv așteptăm să apară și investitorii care să creeze noi locuri de muncă și noi oportunități pentru  localnici” ne-a declarat Primarul Comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

Dezvoltarea localității depinde și de dezvoltarea infrastructurii rutiere, comuna Vadu Pașii beneficiind și de construcția noului pod peste râul Buzău dar și de reabilitarea drumului județean, DJ 203 K, care în prezent este modernizat cu fonduri europene de Consiliul Județean Buzău

Însă cel mai important proiect este cel al conectării la rețeua de gaze.

În urma unei campanii de consultare a localnicilor, a fost depus la finele anului trecut un proiect de peste 10 milioane de euro, întrucât numărul de potențiali abonați este foarte mare.

Acest proiect a atras și Consiliul Județean Buzău care și-a dat acordul ca magistrala de gaze să fie trasă pe marginea drumului județean 203 K , ce va fi și el asfaltat în totalitate din fonduri europene.

Conducta magistrală a companiei Transgaz aflată pe raza comunei Săgeata va asigura conexiunea cu noua rețea ce va furniza gaze naturale către abonații din cele două localități.

 

Share:

administrator

Lasă un răspuns