Un cuplu de buzoieni care ar fi trebuit să stea în izolare după sosirea în țară din Austria a ieșit zilele trecute în drumeție prin județul Buzău. Cei doi au fost prinși și sancționați de poliție după ce, opriți într-o parcare, au pornit o ceartă care a atras atenția unui echipaj aflat în patrulare.

Potrivit polițiștilor, protagoniștii întâmplării sunt un bărbat în vârstă de 32 de ani şi o tânără de 19 ani, ambii din municipiul Râmnicu Sărat, care s-au întors recent din Austria.

Deși li s-a adus la cunoștință faptul că trebuie să stea în izolare la domiciliu, pentru a fi evitat orice risc de îmbolnăvire, cei doi nu s-au conformat iar vineri, 15 ianuarie, au plecat de acasă și s-au oprit la popasul Merei.

Treceau neobservați de polițiști dacă cei doi iubiți nu se luau la ceartă într-o parcare. După legitimarea râmnicenilor, a ieșit la iveală că aceștia ar fi trebuit să stea în izolare la domiciliu, după ce s-au întors din Austria.

Cei doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru că cei doi tulburau liniștea și ordinea publică, au fost amendați și conform Legii 61/1991R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În total, în weekend, poliţiştii au aplicat 156 sancţiuni contravenţionale, dintre care 122 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi 18 de sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.

Share:

administrator

Lasă un răspuns