Câteva zeci de cadre medicale buzoiene afiliate sindicatului Solidaritatea Sanitară au pichetat sediul Prefecturii, după ora 14.00. Sindicaliștii au ținut un moment de reculegere în memoria colegei lor, Adelina Andrei, răpusă de COVID-19.

Dotați cu megafoane și goarne cu aer comprimat, sindicaliștii de la Solidaritatea Sanitară și-au strigat nemulțumirile, în fața Prefecturii Buzău.

În timpul protestului, o delegație a sindicaliștilor a mers la discuții cu suprefectul Adina Moiseanu, căreia i-a înmânat un memoriu.

Cadrele medicale vor măsuri mai bune de protecție a lucrătorilor din acest domeniu, în condițiile în care 86 de profesioniști din spitalele din întreaga țară și-au pierdut viața până acum, în lupta cu coronavirusul.

Printre revendicări se numără asigurarea protecției și securității salariaților în riscului îmbolnăvirii cu COVID-19, creșterea salariilor de bază pentru toate categoriile de lucrători începând cu 1 ianuarie 2021 și acordarea stimulentului de risc pe întreaga durată a pandemiei pentru toți angajații din sănătate.

Membrii sindicatului Solidaritatea Sanitară au ținut un moment de reculegere în memoria Adelinei Andrei, colega lor din Unitatea de Primire Urgențe care a murit recent din cauza COVID-19.

Sindicatul Solidaritatea Sanitară este parte din Cartel Alfa, federație care are programate mai multe proteste în această perioadă.

Intra in grupul STIRI DIN BUZAU (Link aici http://t.me/stiridinbuzau) pentru a primi informatiile in timp real.Share:

administrator

Lasă un răspuns